Seger i första träningsmatchen

Vallentuna Hockey tog emot Lindlöven i den första träningsmatchen och det blev en jämn tillställning som vanns rättvist av Vallentuna med 4-3, där vardera lagen hade sina perioder i matchen som man ägde.

Första periodens inledning var som ko utsläppet på våren, hit och dit, spretigt dansande på tuvorna, men det lugnade ner sig och tog sig nya skepnader en bit in i matchen där hemmalaget gjorde första målet genom vunnen tekning i egen zon där Kevin Gabor tarupp pucken över hela banan och förbi backarna, pass till en öppet fri Lukas Paulsson som släpade in pucken i öppen bur då Frykholm var överspelad. Snabb replik av Lindlöven som kvitterade till 1-1 genom Toolanen. Sedan hann Vallentuna göra 2-1 genom Erik Aterius, nyförvärvet från Borås HC som står framför kassen och trycker in pucken på målvaktsreturen.

Andra perioden var under de första 7-8 minuter en total dominans av Lindlöven som trycket ner Vallentuna djupt i egen zon och bombade på med tungt artilleri mot ”Rosen” i Vallentuna kassen. Kvitteringen kom i PP genom Anrén som fullständigt jobbade med att trycka in pucken. Vallentuna tog behövlig timeout och ställde sig med hög press och då fick Lindlöven problem med sina uppspel och Vallentuna tog tillbaka kommandot och gjorde 3-2 genom Markus Abrahamsson genom att bryta in mot centrallinjen och dra iväg ett otagbart skott. Innan perioden var slut så kvitterade Lindlöven på nytt, denna gång genom Maxim Semjonov.

Tredje perioden var jämn, en hel del utvisningar för hemmalaget som man stod emot, och på nytt var Markus Abrahamsson som målade och avgjorde matchen till seger. Lindlöven hade press mot slutet då det återstod 3 minuter och Vallentuna drog på sig en utvisning men utan att vara riktigt nära för Lindlöven att kvittera så stod Vallentuna upp och offrade sig som om det var lite slutspels karaktär där man kastade sig i kamikaze position och täckte skott och stod rätt i skott linjen.

Utsedd till matchen Viking blev #11 Markus Abrahamsson.

Nedan finns länk till repris av matchen.

Vallentunas Dennis Finn Olsson om klubbytet och rådet från pappa: “Bli inte som mig…”