William Otter (tv) är ny, veteranen David Lidström (mitten) är kvar – hur bra blir Jörgen Mählers Sura i vinter? FOTO: MARCUS VILSON/MATTIAS FORSBERG

Surahammars sportchef: “Så jäkla trist att säga att vi ska undvika kval”

Tre raka segrar – Surahammar har inlett försäsongen starkt.

Hur bra de blir i vinter?

– Vi kan inte ha nån annan ambition än Allettan. Det är så jäkla trist att säga att vi ska undvika kval, säger sportchefen Jörgen Mähler.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – highlights och silly season-nyheter HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Uppladdningen inför seriestarten första helgen i oktober är i full gång.

Surahammar har avfärdat Vallentuna, VIK:s J20 och nu senast i helgen Tyresö/Hanviken (4–1).

Vad vi ska dra för växlar på det?

Inte så stora, om vi frågar sportchefen Jörgen Mähler.

– Det gäller att hålla isär resultat och spel. Nu jobbar vi ju på att få struktur på spelet. Försäsong är något annat än när det står poäng på spel, men visst – det är ju bättre att vinna än att förlora, säger han och skrattar.

Mähler var oerhört offensiv tidigt i våras – och hade i stort sett hela truppen klar i slutet av maj – och det har gett ett lugn och ro i lagbygget som nu fått vara tillsammans under flera månader.

– Det var ingen nackdel att vara klar så tidigt i alla fall. Vi ska väl ha i en back till här under hösten, men när det blir är svårt att säga.

* Hur har de nya spelarna sett ut?

– Några av dom har ju knappt spelat ännu, säger Mähler och skrattar.

Han forsätter sen:

– Nejdå, men William Otter (forward inplockad från Kiruna IF, där han gjorde 15 mål i fjol) gjorde ju sin första match mot Hanviken efter sjukdom och han fick ju göra ett mål direkt. Han såg lite rostig ut, men det finns ju kapacitet där.

– Samma med brorsan David (senast i Boden) i målet. Han gjorde också sin första match senast och det gjorde också Adam Karlsson (ny forward från Malung). Vi har haft lite problem med skador och sjukdomar så här i början.

* Är det nån spelare som kan missa premiären?

– Fjolårets lagkapten André Astley Rydberg har åkt på en hjärnskakning och här måste vi förstås ta det försiktigt. Det går absolut åt rätt håll, men vi får ta det lugnt och inte chansa här.

* Har ni pratat målsättning?

– Alltså, det är ju så jäkla trist att säga att vi ska undvika kval. Vi tycker nog att truppen just nu är lite bättre än vid samma tidpunkt i fjol….så ja, vi kan inte ha nåt annan ambition än att bli femma och nå Allettan. 

Sura kommer till spel i vinter med ett nytt tränarpar: Thomas Maikkula, 57, och Kevin Lidström, 27, backen som valt att lägga upp rören på hyllan efter över 250 matcher i ligan och nu istället är assisterande tränare i klubben.

– Det är ju en ny roll för Kevin och det handlar om att ha tålamod och att han får växa in det. Men kan han bara använda sin färska erfarenhet från isen kommer det här blir bra, vi tror på det här teamet, säger Jörgen Mähler.

Surahammar startar västra serien 3 oktober hemma mot Borlänge.

Text: PeO Larsson

TV: Kolla in William Otter första mål i Sura på vårt Instagram-konto HÄR!

***

PREMIÄRMATCHERNA VÄSTRA SERIEN:

Lördag 2 oktober 16.00:

Nyköping-Kumla

Söndag 3 oktober 16.00:

Lindlöven-Mariestad, Skövde-Köping, Forshaga-Linden, Surahammar-Borlänge

Blombergs show – gjorde FYRA mål för Skövde * Se målen här