Säker premiärseger för Hudik

Foto: Flywood Studio

Med 4-0 (1-0, 3-0, 0-0) tog Hudik Hockey en kassaskåpssäker seger i seriepremiären mot Vallentuna i en match som kunde ha blivit rena raset för gästerna om inte målvakten Alexander Jirhage hade storspelat.

Eller vad sägs om skottstatistiken 49-17, som också berättar en tydlig bild om hemmalagets överlägsenhet i spel och chanser – och om Vallentuna-målvaktens svettiga kväll.

– En jättebra premiär från vår sida. Och jag är mest nöjd med den tävlingsinstinkt som fanns hos våra spelare och att vi med ett bra spel kunde skapa så många chanser. Vi körde på i 60 minuter och det kunde förstås ha blivit flera mål, men det var mycket som såg bra ut, tyckte HHC-tränaren Dennis Hall.

Det kom över 700 åskådare till den första hemmamatchen med publik på ett år och det var många hemmaspelare som nu för första gången fick möta sin hemmapublik. De taktfasta applåderna från läktarplats var naturligtvis ett betyg så gott som något på vad publiken tyckte om premiären och ”nya” HHC.

Det verkade lite spänt och låst till en början för hemmalaget, men sedan väl de första målchanserna kom så började också passningsspelet och farten sätta allt högre press på Vallentuna.

– Ja, det var lite anspänt till en början, men sedan vi hade klarat vårt första boxplay började vi skapa chanser, tyckte Dennis Hall.

Vallentuna stod upp i början men hamnade ganska snart under press när HHC bet sig fast med långa spelsekvenser i anfallszonen. Det var också ett mycket rättvist – och snyggt – ledningsmål som #58 Filip Lander smällde in efter 15.51 sedan Olsén-kedjan snurrat ordentligt med Vallentuna-försvaret.

Det var sedan i den andra perioden som HHC fick utdelning på sina chanser. Ett snabbt passningsspel, hög press och många puckvinster högt upp i banan gjorde att Vallentuna nästan bara fick ägna sig åt försvarsspel.

2-0 kom vid en avvaktande utvisning där HHC behöll trycket i anfallszonen och där #24 Axel Levander tryckte in pucken ur en trång situation framför Vallentuna-kassen. Och sedan dröjde det bara 46 sekunder innan nästa hemmamål kom genom #43 William Eckmyhl – och någonstans där tog väl också matchen slut.

Vallentuna hade varken kunnande eller ork att stå emot och kunde framåt bara få ihop några enstaka chanser på kontringar.

– Ja, och då såg Andreas Bosson till att vi kunde hålla nollan idag, menade Dennis Hall, som också var nöjd med det uppoffrande spelet i boxplay.

Det kom ytterligare ett hemmamål innan den andra perioden var över och målskytt den gången var #9 Marcus Sirén. Det kunde förstås ha varit mycket mer med tanke på periodens skottstatistik 19-6.

Att den tredje perioden slutade mållös trots 20-4 (!) i skottstatistiken kan Vallentuna helt tacka Alexander Jirhage för. Han räddade både möjliga och omöjliga lägen samtidigt som HHC tappade effektiviteten och det är väl det enda som kan sättas upp på minussidan den här gången. I övrigt var det mycket som var bra och många spelare som nu steg fram i tydligare roller än i träningsmatcherna. Helt enkelt en premiär med ett klart överbetyg för det nya HHC där passningsspelet och rörelsemönstret fick tummen upp från hemmapubliken.

Fakta:
Mål:
1-0 (15.51) Filip Lander, ass. Henrik Olsén och Joel Wahlgren, 2-0 (26.06) Axel Levander, ass. Marcus Linderborg, 3-0 (26.51) William Eckmyhl, ass. Algot Landin och Jesper Wiberg, 4-0 (36.33) Marcus Sirén, ass. Axel Levander och Lukas Enqvist.
Skott: 49-17.
Publik: 701.

Skribent: Lars–Gösta Larsson

Se highlights från matchen.