Dyrköpta misstag straffade HHC

Efter en inledningsperiod med närmast total dominans i bortamatchen mot Strömsbro fick Hudik Hockey betala dyrt för två misstag i den andra periodens slutminut då hemmalaget på bara en dryg halvminut gick från 0-1 till 2-1.

Där fick matchen en något oväntad utveckling som till slut utmynnade i en mållös förlängning och ett straffavgörande där HHC fick bita i det sura äpplet och nöja sig med bara en poäng efter siffrorna 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0).

Att HHC vann skottstatistiken med 37-24 var förstås en klen tröst och ett nytt bevis på att den moderna ishockeyn inte avgörs genom att skjuta mest, utan genom att ta vara på möjligheterna och vara klinisk när motståndarna gör felval eller för några sekunder tappar koncentrationen.

Det var precis det som hände i andra periodens avslutning och det fick HHC sedan bära med sig hela matchen. Och anmärkningsvärt är förstås att av HHC:s sex mål i de två första matcherna har fyra gjorts av backar.

– Det är klart att man önskar att vi gör flera mål på det spelövertag vi hade, men det är ingenting som oroar speciellt. Jag är ju hellre ett spelförande lag än ett lag som mest bara försvarar sig och hoppas på kontringar. Och när det gäller effektiviteten så gör vi ju knappast flera mål för att vi ställer oss och skjuter i krysset en vecka framåt. Det där är något som spelarnas individuella skicklighet kommer att lösa, menade HHC-tränaren Dennis Hall.

– Vi fick betala dyrt för några misstag och det får vi ta med oss. Sedan gäller det att få bort sådana utvisningar man kan påverka. Å andra sidan kan vi väl se det som positivt att vi inte heller nu släpper in mål i boxplay.

Efter den första perioden var det inte mycket som talade för att HHC skulle släppa någonting ifrån sig i den här matchen. Det var spel mest hela tiden i Strömsbros försvarszon, men precis som i premiären mot Vallentuna hade Hudik-spelarna svårt att hitta effektivitet i avslutningarna.

HHC ledningsmål i den första perioden kom i powerplay efter 9.34 när #54 Hannes Lindström skickade pucken mot mål och #22 Johan Lindholm såg till att Strömsbros målvakt John Morelius var helt skymd.

I den andra perioden svarade Strömsbro upp bättre och HHC fick inte lika mycket puckkontroll, men hade istället tre resultatlösa frilägen där Strömsbro-målvakten höll sitt lag kvar i matchen.

Istället för utdelning framåt kom baklängesmålen när först Emils Ezitis stal pucken i Hudiks zon och kvitterade till 1-1 (19.10) och sedan HHC gick bort sig på offensiv blå och gav fritt fram för Stefan Söder som satte 2-1 (19.41). Därmed låg uppförsbacken framför HHC inför den tredje perioden.

HHC fick slita hårt för att ta sig tillbaka i matchen. Strömsbro ställde upp och försökte hålla HHC-spelarna på utsidan och lyckades också bra med det spelet. Det blev återigen många skott framåt för HHC, men också ett par riktigt heta chanser förhemmalaget där #25 Andreas Bosson verkligen gav HHC chansen att rädda poäng.

Det kom också ett kvitteringsmål i mitten av perioden och det var #43 William Eckmyhl som hittade rätt för andra matchen i rad sedan Olsén-kedjan bäddat för kvitteringen.

2-2 stod sig tiden ut och förlängningen blev oväntat tveksam och chansfattig. När sedan Strömsbro satte två av sina tre straffar mot bara en för HHC, så var poängfördelningen avgjord den här kvällen.

Skribent: Lars–Gösta Larsson