Söderlund avgör i Eskilstuna

Sura tog i kväll sin andra raka trepoängare i ATG Hockeyettan Västra. Lukas Söderlund segerskytt.

Men det var hemmalaget som började bäst och efter 14:23 satte Hampus Wallin 1-0 pucken bakom Markus Ekholm Rosen. Första halvan av perioden gick till hemmalaget, men Sura spelade upp sig och avslutade perioden bra. Skotten 13-7.

I andra perioden kom Sura ut taggade till tusen och redan efter 2:21 kvitterade Samuel Ander. Sura behöll trycket mot Linden, som stundtals hade några vassa chanser, men fick inte utdelning. Det fick däremot Sura och Adam Karlsson tryckte in 2-1 pucken efter 14:41. Det stod sig perioden ut. Skotten 9-15.

Den tredje perioden var endast 1:19 gammal när Samuel Backman kvitterade till 2-2. Linden blev stärkta av det målet och etablerade stundtals mycket press mot Suramålet, utan att få utdelning. Skall också sägas att L

inden hade två numerära överlägen som de inte kunde utnyttja. Ja och då går det som det går, efter 17 minuter snappade Lukas Söderlund åt sig pucken vid deffensiv blå och skrinnade ner mot Linden kassen, där han drog bort Anders Olsson och la in pucken i kassen. Var ju definitivt rätt spelare som kom fri där. Linden plockade ut Olsson med nästan två minuter kvar av perioden. Men Sura kunde rida ut anstormningen och plocka med sig tre pinnar hem. Faktum är att Sura fortfarande leder serien efter två omgångar. Skotten i sista perioden 6-10 och totalt 28-32.

Tränaren Thomas Maikkula var väldigt nöjd efter matchen.

– Känns verkligen hur skönt som helst med två segrar och sex poäng efter två matcher. Killarna gör en riktig krigarmatch och gör jobbet hela vägen. Härligt, verkligen! Annars började vi segt i första perioden och har ingen riktig fart på skridskorna. Spelet blir sen något bättre men det böljar fram och tillbaka. Sen får Lukas (Söderlund) sitt friläge i slutet av matchen och gör 3-2 och därefter lyckas vi stänga matchen.

Eskilstuna Linden Hockey-Surahammars IF 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Skott: 28-32 (13-7, 9-15, 6-10)