Ny hemmaseger för Hudik Hockey

Hudik Hockey tog andra raka hemmasegern i AllEttan östra när man på söndagen besegrade gästande Segeltorp med 7–3 (1–1, 3–2, 3–0), allt detta inför 672 åskådare i Holmen Center.

Fotograf: FlyWoodStudio.

– Det blev en lite konstig match där Segeltorp gör det bra. De låg hela tiden och väntade på våra misstag, och utnyttjade också dessa på ett bra sätt, sa HHC-tränaren Dennis Hall.

– Sedan är det starkt av oss att komma ut i tredje perioden och avgöra.

Skottmässigt var hemmalaget helt överlägset i den första perioden (17–3), ändå stod det 1–1 i matchen när det var dags för första vilan. HHC hade flera lägen att ta ledningen men det dröjde fram till 16.39 innan första målet kom, målskytt #58 Filip Lander, som fortsatte att visa att laget förfogar över målfarliga backar.

I anfallet efteråt var det nära 2–0, men #77 William Ingberg Nilsson träffade ribban bakom Victor Kilefors Petersson i gästernas mål.

Så var det det där med misstag, det kom ett rejält sådant från HHC:s sida i slutminuten då #43 William Eckmyhl tappade pucken på offensiv blå, vilket ledde fram till ett friläge för Alexander Tärnström som pricksköt 1–1 bakom #39 Oliver Håkansson.

Målet gav mycket energi åt Segeltorp som satte ordentligt tryck mot HHC i början av den andra perioden. Anförda av kedjetrion Daniel Liiv, Joel Thulin och Daniel Nilsmats skapade man mer under några inledningsminuter än man gjort under hela den första perioden. Trycket gav också utdelning i form av ett ledningsmål, inprickat av förre HHC-backen Wille Hedqvist.

– Det blev lite krampaktigt ett tag i den andra perioden, men det var skönt att vi kunde komma tillbaka och också få göra några mål i power play, sa Hall.

2–2-målet var riktigt snyggt, Filip Lander lämnade över pucken till #28 Max Wahlgren, och han hittade kedjekompisen #70 Henrik Olsén helt fri framför målet, och Kilefors Petersson var chanslös i målet.

I den första perioden utnyttjade Alexander Tärnström ett HHC-misstag när han gjorde 1–1. I den andra perioden svarade han för ett eget misstag när han felpassade och en helt fri #24 Axel Levander kunde skjuta 3–2 för HHC.

Sedan fick HHC spela fem mot tre i två minuter sedan först Mathias Franzén åkt ut två minuter för en tripping, vilket gjorde att Anton Frölin sa vad han tyckte om den utvisningen. Detta var något som domare Thomas Öberg inte gillade och Frölin fick göra Franzén sällskap i utvisningsbåset.

HHC öste på rejält, men det gick nästan hela tvåminutersperioden innan 4–2 kom, målskytt var #54 Hannes Lindström.

Nu blev det ändå lite match av det hela innan perioden var över, detta sedan Segeltorp också utnyttjat ett numerärt överläge (#22 Johan Lindholm utvisad). Förstalinan var inne för Segeltorp och det var Daniel Nilsmats som reducerade.

I den tredje perioden handlade det nästan enbart om HHC. Fjolårets skyttekung, #29 Jesper Wiberg gjorde 5–3 ur snäv vinkel och bara 22 sekunder senare var det dags för #28 Max Wahlgren att skriva in sig i målprotokollet när han tog till vara på ett misstag av Segeltorp i egen zon.

Innan det hela var över såg Axel Levander till att bli tvåmålsskytt när han avslutade målskyttet med att göra 7–3.

– Vi stängde matchen där och tredje perioden var riktigt bra från vår sida, sa en nöjd hemmatränare.

Skribent: Christer Stridh.