Veckan med HHC:s juniorer: Dubbla segrar efter vändningar

Det blev segrar för såväl HHC J20 som HHC J18 i helgen. J20 vann borta mot Hallsberg med 5–3 efter att ha varit i underläge med 0–3 i den andra perioden. J18 var också i underläge i sin hemmamatch mot Strömsbro 2, men till slut blev det seger med 6–5 efter avgörande i over time.

Juniorkollen handlar om vad Hudik Hockeys båda juniorlag – J20 och J18 – har haft för sig under den gångna veckan. J20 spelar i serien J20 Regional Väst medan J18 spelar i J18 1A Västra. Bilmetro, Holmen Iggesund, HSP Gripen och Maxi ICA Stormarknad är huvudpartners till Framtidens HHC:are – vår satsning på juniorerna.

J20

– Vi gör väl ingen av våra bättre matcher, framför allt inte under de två första perioderna, då var vi riktigt dålig. Sedan går vi ner på lite spelare i tredje och då får vi fart på vårt spel och avgör, sa tränaren Johannes Westring.

Efter en mållös första period lossnade det för Hallsberg i den andra då man gick från 0–0 till 3–0. Men ni vet väl vad hockeygurun Leif Boork har sagt: ”Det finns inget som är så svårt i ishockey som att leda med 3–0”.

Det stämde väl på Hallsberg denna lördagseftermiddag. Först reducerade Filip Dahlqvist i power play med 43 sekunder kvar av den andra perioden, ett viktigt mål som gav HHC hopp och energi inför slutakten.

– Vi kopplade på rejält i tredje perioden då vi var klart bättre, sa Westring.

Rasmus Nordén, Rasmus Ulander och Viktor Jonasson såg med ett varsitt mål till att HHC gick från 1–3 till 4–3 inom loppet av sex minuter. Sedan stängde John Sulser matchen med sitt 5–3-mål med dryga två minuter kvar att spela.

– Det är väldigt jämna matcher i serien, även Karlskoga har tappat poäng. Det gäller att vara påkopplade hela tiden, annars förlorar man, sa Westring.

HHC ligger trea i tabellen med sina nio poäng, två poäng bakom Grums och tre bakom ledande BIK Karlskoga.

– Nu har vi en tuff vecka framför oss med bortamatch mot Valbo på onsdag och hemmamatch mot Karlskoga på lördag, sa Westring, som också passade på att ge beröm till sin ledarstab som förutom Westring själv består av assisterande tränare Kevin Widriksson, lagledaren Catarina Larsson och materialaren Peter Sjödén.

– Vi har en grym ledarstab och vi får jobba med grymma spelare.

J18

– Vi blev bättre och bättre under hela matchen, men det är jobbigt att man måste jaga hela tiden.

Det sa J18-tränaren Nils Strandman efter hemmapremiären mot Strömsbro 2, en match där HHC var i underläge gång på gång, men där man till slut kunde greja två poäng sedan Sixten Frånberg avgjort redan efter 18 sekunder av övertiden.

Segersiffrorna skrevs till 6–5 (0–2, 3–1, 2–2, 1–0).

– Vi hade väl ett spelmässigt övertag i matchen, men efter 0–2 i första perioden blev det jobbigt.

– Men vi ska ju lära oss något, och i den här matchen fick vi lära oss att jaga, sa Strandman.

Johannes Audell och Leopold Dahg såg till att HHC gick ikapp till 2–2 i den andra perioden, bara för att på nytt hamna i underläge när Strömsbro gjorde 3–2. Oliver Sundberg såg i alla fall till det var målmässigt jämnt inför tredje perioden genom att göra 3–3 i slutet av den andra.

Där gjorde lagen var annat mål med Strömsbro hela tiden i ledningen. Lukas Bryngelsson gjorde 4–4 innan Oliver Sundberg tog matchen till förlängning med sitt 5–5.mål efter 18.13, och där avgjorde alltså Sixten Frånberg redan efter 18 sekunder.

– Vi fick ingenting gratis i den här matchen, sa Strandman. Nu har vi en normal träningsvecka innan vi möter Bollnäs borta i ett hälsingederby på söndag.

Skribent: Christer Stridh.