Ström straffade Nyköping i Billingehov

Skövde IK var ute efter revansch under fredagens hemmamatch mot Nyköping.
SIK inledde piggt, tappade lite i andra perioden men kunde till slut vinna med 3-2 efter straffar i Billingehov.
– Det är klart att det alltid är skönt att vinna, konstaterade Fredrik Ljunggren efter slutsignalen.

SIK inledde matchen piggt och visade att de är ett bra hockeylag när de väl släpper på handbromsen och går rakt på mål.

Redan efter 36 sekunder var David Lundmark på väg igenom men avslutet landade i bröstplattan hos Sebastian Wagner den gången.

Skövde fortsatte dock att trycka tillbaka sina motståndare och både Alexander Henriksson och inlånade Oliwer Fjellström hade någon halvchans mot gästernas burväktare.

– Han sköter sig jättebra och han bidrar med fart, kreativitet och är irrationell i sitt spel, berömde Fredrik Ljunggren.

Därför kom gästernas ledningsmål som en blixt från klar himmel.

Nyköping fick till en spelvändning och Skövde tappade i markeringsspelet. Det gav Elias Jacobs fritt läge att skicka in 0-1 över Hugo Fagerbloms plockhandske.

Målet till trots så var den första perioden Skövdes.

Laget skapade en hel drös målchanser och efter knappt tio minuter kom William Frödelius och Erik Möller i en två mot etta och hade inte pucken hoppat över Möllers klubba när han skulle stöta in pucken så hade kvitteringen varit ett faktum.

Istället kom kvitteringen direkt efter periodens powerbreak. Kristoffer Söder vann tekningen i offesiv zon bak till Anton Blomberg. Han gjorde en snabb höftrörelse och skickade sedan in trissan i krysset bakom Wagner.

Nyköping sprattlade till efter målet och checkade lite hårdare och fick iväg några halvhjärtade avslut mot Fagerblom men inget som vållade några bekymmer för burväktaren.

Men efter dryga 16 minuter hade SIK tagit tillbaka taktpinnen och Simon Siwert var på väg igenom men fick inte riktigt till sitt avslut.

Istället var det stekhete Anton Blomberg som, från i stort sett ingen vinkel alls, lyfte in 2-1 pucken över Wagners axlar och in i nätet fram till ledning för Skövde.

SIK hade bud på mer men Wagner stod pall och såg till att hålla nere siffrorna i den första akten.
– Vår förstaperiod är som vi vill, vi tar initiativ och har ett snabbare spel nedifrån och har bra bedömningar i det vi gör, sa Fredrik Ljunggren.

Tillbaka i gamla synder

I den andra akten så var Nyköping betydligt bättre förberedda på Skövdes spel och manövrerade ut hemmalaget gång efter annan.

Gästerna hade lite bättre bedömningar i sitt passningsspel och tvingade SIK till långa pucktransporter, något som Fredrik Ljunggren påpekat gång efter gång att det måste bli bättre.

Det var annars en ganska jämn period där det inledningsvis böljade fram och tillbaka och det blev mycket nord-syd-hockey för båda lagen.

Men det var gästerna som var tyngst och när de fick fast Skövde i försvarszonen så kom till slut kvitteringen. Isak Dahlin fick stå helt ensam framför Fagerblom och petade in en backhand mellan benen på burväktaren fram till 2-2.

Alexander Henriksson och Tim Thorsén hade ett kramkalas med varandra efter dryga tio minuters spel och domare Oscar Niklasson lät båda två kyla av sig i utvisningsbåset under fyra minuter.

Medan de satt där fick Lucas Byhlin ett fint läge att ge gästerna ledningen men Hugo Fagerblom parerade med sin högra arm och tryckte fast pucken mellan armen och revbenen.

Spelmässigt var det ingen period som kommer gå till historien som den mest välspelade direkt. Båda lagen tog ut varandra under slutet och ställningen höll sig kvar vid 2-2 när periodsignalen ljöd i Billingehov.
– Andra perioden så känns det som de har pratat ihop sig om vår press och de spelar enklare och kommer lättare in på oss, ansåg Fredrik Ljunggren.

Ställningskrig

Den tredje akten blev en period där inget av lagen ville gå bort sig och som gick lite i vågor. Nyköping hade de inledande minuterna, SIK tog över momentumet och spelet jämnade ut sig desto längre perioden pågick.

De klara målchanserna lyste dock med sin frånvaro, det var först efter knappa kvarten som gästerna fick ett bra läge när Christian Axelsson försökte överlista Hugo Fagerblom men burväktaren hade marginalerna med sig den gången.

Några mål blev det aldrig i den tredje akten utan de 763 personerna i Billingehov fick istället se en fartfylld förlängning där SIK hade två skott i målramen. Först Anton Blomberg efter drygt två minuter och i slutskedet var det Oliwer Fjellström som prickade överliggaren och bara var några centimeter ifrån att bli matchvinnare i sin första match.

Istället gick matchen till straffar och där var det enbart Jonathan Ström som hittade nätet.

Med en enkel dragning petade han pucken mellan benen på Sebastian Wagner och såg till att SIK fick med sig bonuspinnen.
– Starkt att vinna och det var stora kliv mot hur vi vill att det ska vara. En betydligt bättre insats än i onsdags borta mot Surahammar så nu åker vi av oss det här under lördagen och sedan tar vi Linden, avslutade Fredrik Ljunggren.

På söndag avslutar SIK veckan med match borta mot Eskilstuna Linden i Sméhallen.