Inför SIK – Forshaga IF

Äntligen spräckte SIK förlustnollan på bortaplan mot Lindlöven i söndagens match. Laget växte bara mer och mer ju längre matchen led och kan krigarna i Skövde IK rida vidare på den vågen kommer bortalaget Forshaga IF få en riktig tuff uppgift när de på onsdagskvällen besöker Billingehov!

Efter att Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren klarat av de sysslor som skall utföras efter tisdagens isträning blir det min tur att bänka mig tillsammans med honom och andretränaren Jimmy ”Krusse” Krusell i tränarrummet för vårt sedvanliga inför.

Vad jag har längtat efter den här att få gratulera efter första bortasegern, stort grattis!

-Tack så mycket, den satt fint, besvara Skövdetränaren mitt grattis.

Två powerplaymål, den såg vi inte komma?

-Jodå, någon gång vänder det!

Och de andra två målen var goa där de krigade in dem?

-Ja det var jättepositivt många delar så det var kul att vi lyckades vinna trots lite underläge i början där, det var starkt gjort.

Hur summerar du matchen?

-Jag tycker att Lindlöven kommer ut bäst och är ganska beslutsamma i början och med bra fart och framförallt har de mycket puckar mot mål hela tiden. Jag tycker vi växer in i det och efter att vi gör 2–1 där efter sju minuter ungefär så tycker jag vi jämnar ut det och ju längre matchen går, ju bättre blir vi tycker vi. Andra perioden är godkänd och tredje tycker jag vi tar över fullständigt och spelar i anfallszon nästan hela tiden. Även efter att vi gjort 4–3 tycker jag att vi spelar anfallshockey liksom och ger inte Lindlöven några större möjligheter att etablera tryck utan det blir först när de tar ut målvakten egentligen som det blir lite tryck emot oss men det hanterar vi på ett bra sätt. Jag tycker vi växer in i matchen starkt och mobiliserar kraft efter 0–2 tidigt, 1–3 kommer också lite jobbigt för oss såklart men starkt att mobilisera kraft och vända på det.

Matchen i siffror http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=3&round=8&series=2&season=44

Några skador från matchen?

-Nej!

Vi kan ta frånvarolistan med en gång?

-Dynell (Elias), Emanuelsson (Jesper) är det som inte kör fullt.

Dynell där, det blev väldigt långvarigt med den hjärnskakningen?

-Ja men han är på väg tillbaka nu. Han har stegrat träningen här nu så att han borde kunna vara med och köra fullt här i slutet av veckan kanske. Det kanske är ett tag kvar till matchform men ska vara fit for fight i vilket fall.

Så har jag fyra läsarfrågor och det börjar, förklara hur ett uselt pp i sju matcher kan bli lysande i den åttonde matchen!

-Ja utdelningen har varit usel i sju matcher men sedan har det inte varit uselt varje gång. Nu fick vi utdelning och två snygga powerplaymål så att det skapar ju självförtroende i det också. Det var väl det, vi gjorde mål. Vi har ju haft chanser tidigare också utan att göra mål, det var väl den stora skillnaden.

Förklara hur ett tämligen uselt spel i första perioden kan bli bra i andra perioden för att vara riktigt bra – kanske den bästa hittills – i den tredje perioden!

-Jag tycker inte att spelet i första perioden är uselt, då ser vi helt olika på det. Jag tycker att Lindlöven kommer ut och gör det bra, det behöver inte betyda att vi gör det dåligt utan att vi växlar upp sedan så jag håller inte alls med om att det är uselt i första. Jag tycker det är en period som är Lindlövens i sex o en halv, sju minuter men vi jämnar ut det och gör en godkänd första period och gör en bättre andra och sedan håller jag med om att tredje är riktigt bra.

Vad gör ni för att förhindra en upprepning när det gäller åtminstone den första perioden i söndags?

-Ja jag tycker ju inte att den var så usel utan då tror jag nog att man tittar på resultat i så fall och inte på prestation skulle jag nog vilja påstå. Vi ska försöka vara påkopplade från start och inte hamna i ett sådant underläge som vi gjorde men jag tycker inte, igen om vi säger så.

När blir Wallin aktuell för spel?

-Det vet jag inte riktigt ännu, vi får se. Han har börjat träna fullt här nu så vi får se lite vart det tar vägen.

Söndagens match kändes som en sådan där sexpoängsmatch med tanke på tabelläget, onsdagens match är ju en likadan, hur går tankarna inför mötet med Forshaga?

-Tankarna går inte på det du pratar om i vilket fall utan tankarna går att vi ska gå ut och göra en bra prestation och fortsätta spela bra ishockey. Vi har inte funderat på sexpoängsmatcher någon gång utan vi ska gå ut och spela ishockey och göra det så bra vi kan.

Förtroendet att vakta målet hamnar hos?

-Hugo (Fagerblom) står igen.

Där var jag klar!

-Snabba ryck idag, haha.

Eller så var vi väldigt effektiva, haha. Nej men lycka till mot Forshaga!

-Tack så mycket!

Webbtevesändningen från matchen hittar du här https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-forshaga-if-qa0vao

En stund efter matchen är du välkommen till EfteRsnacket vid supporterkiosken där några spelar ur Skövde IK intervjuas av någon av våra webbtevekommentatorer.

Häng med i supportersnacket kring matchen, matchtråden på Rebellernas forum hittar du här https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=981

Du vet väl om att Skövde IK är bygdens lag, något som vi ska vara stolta över. 22 av spelarna har sina moderklubbar i Skaraborg varav 15 med moderklubb Skövde IK.

VÅRA HJÄRTAN SLÅR FÖR SIK!