Överlägsna serie ledarna ångar på

På söndag eftermiddagen spelades det match i Vallentuna ishall inför 243 åskådare där Vallentuna Hockey tog emot Hudiksvalls HC.

Den första perioden var jämn, även om skotten var i övertag för HHC, så fanns chanser det chanser åt bägge håll att spräcka nollorna i tre special teams men både Jirhage(Bild ovan) och Bosson svarade för fina räddningar. Perioden slutar 0-0.

Årets upplaga av Hudiksvall är klassen bättre än alla lag i den östra serien och sannolikt i hela HE. De är starkare och välspelande över hela banan, inget lämnas åt slumpen. Deras organisation består av 7 st hel/deltidstidsanställda och hela laget är professionella där endast några spelare jobbar halvtid, de tränar dagtid och har bästa förutsättningarna att ta klivet upp till HA, kanske redan till denna säsong under ledning av Dennis Hall.

I den andra perioden är det Hudiksvall som tar ledningen i PP1 i den 4:e matchminuten. Vallentuna jobbar sig in i matchen mer och mer och får till längre anfall men ett problem som laget haft stora delar av säsongen är att man skjuter för sällan. Men i den 13:e matchminuten så kvitterar Vallentuna till 1-1 genom Söderberg som gör sitt 5:e mål hittills 21/22. Men sedan kom oflytet med 2 snabba Hudiksvalls mål, då man stått upp bra och sett till att hålla Hudiksvall på utsidan men med endast 42 sekunder kvar av period 2 då gör HHC  1-2 39.18 i PP1 och sedan 1-3 efter 19.32. Detta var ett fällande avgörande i matchen som inte gick att reparera, opsykologiskt med utvisning med mindre än 2 minuter kvar av perioden.

I den tredje perioden rasar det in 4 mål till då HHC lägger i sin växel och utklassar hemmalaget. Vallentuna kom till endast 1 skott på mål i den tredje perioden och förlusten var ett faktum.

Det är till att ta nya tag med ny match på onsdag borta mot Enköping som har 4 raka förluster.  Serien är ju ännu jämnare än försnacket och det finns mycket kvar att spela om.