Onödig förlust i bottenmötet

Vallentuna Hockey slarvade bort matchen mot Enköpings SK då man låter hemmalaget leda med 3-0 innan man vaknar

Det fanns en möjlighet att öka avståndet nedåt och täta ihop det uppåt vid seger och då ta revansch på Enköping som tog med sig 2p vid senaste mötet i Vallentuna Ishall på OT. Vallentuna saknade flera spelare till start på grund av skada eller sjukdom och åkte till matchen med 7 backar och 10 forwards samt en ny målvakt i form av Oscar Leijon. Första bytet direkt efter nedsläpp skulle sätta tonen av Vallentuna men det blev inte mer än just bara första bytet, för de resterande 19 minuterna av första perioden blev Enköpings i allt och 2-0 på tavlan när perioden var till ända. Det var hafs och slarv, tapp av puck i alla zoner, dåliga ingångar och likaså hemgångar. I special teams har inte Vallentuna inte gjort mål på 5 matcher och hela 22 PP1 har man haft sen senast man gjorde mål i PP1 och det var i förlust matchen mot Väsby borta. Det är talande statistik.

I den andra perioden hann det gå 1.30 då Enköping kunde utöka uppförsbacken till 3-0, sedan vaknade Vallentuna och spelade precis så bra som man kan och det var “Torsten” som satte sitt första mål i Vallentuna dressen då han läckert snärtade in 3-1. Sedan gick det ytterligare 5 minuter innan Anton Larsson kunde reducera till 3-2 och det väcktes hopp i laget. Inför den tredje perioden var gameplan klar, framåt och tydlighet i allt för att hitta en kvittering. Men så sköljer en kalldusch över laget då Enköping får ett läge att sätta 4-2 pucken men viljan var stark att hitta tillbaka men det tog lite för lång tid innan reduceringen till 4-3 kom genom Felix Carenfelt då i spel 6-5 med 1.04 kvar av matchen. Enköping får sista ordet då man gör mål ENG och vinner med 5-3.

Nu tar vi nya tag och laddar för hemma match mot Huddinge på söndag kl 16.00 och hoppas på revansch.