Vallentuna flög över Wings i fredagsderbyt

I gårdagens match mellan Vallentuna och gästerna från Arlanda,  Wings HC var det två lag som har haft en rad av matcher där spelet har varit ok men segrarna och poängen har uteblivit och inför matchen var det uttalat vinst som gäller från bägge lagen.

Wings var i behov av en vinst för att göra ett sista Call i jakten på topp 5 och för Vallentuna var en vinst viktig för att skapa nytt  självförtroende i truppen. Bägge lagen kom till start med ett antal saknade spelare pga av skador, sjukdomar eller avstängning.
Den första perioden blev just jämn och Vallentuna inledde starkast de första fem minuterna för att sedan övergå till Wings som avslutade perioden starkast och var närmast en ledning. Perioden slutade 0-0 och skotten 11-8.

I den andra perioden fortsatte kampen om vem som skulle spräcka nollan och det gick till den 10:e minuten då hemmalaget genom Finn-Olsson satte 1-0 på pass av M Andersson, efter en tilltrasslad situation strax innan för blå där de plockar fram pucken och överlistar Nygren i Wings kassen.
Perioden slutar 1-0 och skotten 12-10.

Så kommer avgörandet om vem som skall våga gå för segern i den tredje perioden och det är Vallentuna som blir tyngre och klokare i sitt spel, Wings som inte visste riktigt hur de skulle avgöra och framförallt saknade Wings en målgörare för chanser skapades men det blev lite omständigt eller inte alls. Vallentuna däremot visade att det finns kvalitet i laget och det var dessutom 4st J20 soelare som matchades ordentligt. 2-0 kommer på ett liknande sätt som ledningsmålet där Finn-Olsson satte pucken på pass av M Andersson, då stod klockan på 9.37. Vallentuna trycker på med energi som skapades i närkamperna där bla Erik Aterius var en  av pådrivarna. 11.22 är det Måns Kruger som passar fram snyggt till Finn-Olsson som gör hat-trick och då bjuder man laget på kaka vid nästa träning.
-Skönt med islossning, var kommentaren från Finn-Olsson i segerintervjun efter match.
4-0 sätter nyblivna pappan Måns Kruger när det endast återstår 7 sekunder av matchen.

Mikael Österblom var nöjd efter match och gav följande i intervjun.
-I den tredje perioden gör vi en av säsongens bästa  och vi var rejäla i våra beslut och jag är glad för grabbarna då de kämpat för 3 poäng de senaste två veckorna.

Ny match på söndag hemma kl 16.00 mot Väsby och sedan ny hemmamatch på onsdag mot Segeltorp kk 19.00.