Inför SIK – Eskilstuna Linden Hockey

Inte sedan omgång ett har vi legat över strecket men med fredagskvällens fina seger över Nyköping klättrade vi äntligen upp på femteplatsen. När vi nu har satt oss i en fin sits igen gäller det att förvalta det läget och med tanke på den formkurva som laget haft sedan Lindlöven borta i omgång åtta är oddsen för det på vår sida. Nu tar vi revansch på Linden!

Efter lördagsträningen, som var riktigt rolig att titta på, är det återigen dags för ett samtal med Skövde IK:s huvudtränare och HC Fredrik Ljunggren.

Grattis!

-Tack så mycket!

Det var fredagsmatch och man kanske inte är så objektiv då när man tittar,

-Haha, vad menar du med det?

Jo men det är lite smågrejer som spelar in men jag tyckte ändå att det såg riktigt bra ut mot Nyköping?

-Ja och vi är nöjda med prestationen. Jag tycker att vi behåller ett lugn genom hela matchen. Vi får lite bättre utdelning viket gör att vi får något vi kan bygga vidare på hela tiden. Jag tycker att prestationen hemma mot Surahammar var i samma klass ungefär fast vi inte fick den utdelningen. Nu fick vi ju 3–0 att gå på och sedan tre inför sista så att det hjälper ju till kanske och man blir lite färgad av att resultatet går med lite mer, även prestationsmässigt. Jag är jättenöjd med matchen, vi kommer ut och tar tag i det på ett bra sätt, vi har bra fart och vi vinner mycket kamper, får utdelning både i första och sedan litegrand i andra där. I tredje perioden kommer vi ut och har full koll på det och även efter de gör sitt andra tycker jag vi har koll, en bra genomförd match.

Matchen i siffror: https://skovdeik.se/gamefacts.php?game=3&round=14&series=2&season=44

”Bulten” (David Lundmark), han var inte med!

-Nej han fick en smäll på träningen i torsdags.

Några skador?

-Nej inte ytterligare så, det fick vi inga.

Idag han jag inte förbereda några frågor så det blir på uppkast, jag har några noteringar från lördagens träning. Det såg ut som du tränade lite målgester med Ternblad (Alexander) där en stund?

-Haha, ja det kanske jag gjorde, hehe. Nej men jag vet inte men träningen idag var väl egentligen att åka av sig gårdagen och få lite pigga ben till söndagen. Det var det som det handlade om mest och så spelade vi lite powerplay och boxplay med en enhet som vi har gjort lite justeringar i så att vi testade på det. Annars var det en lättare träning, vi var hemma klockan två i natt, några timmars sömn och sedan körde vi i trettiofem-fyrtio minuter kanske så att vi ska vara klara till imorgon.

Sedan noterade jag ”Blommans” (Anton Blomberg) målgest, den är bara avsedd för träning?

-Jag såg inte vad han gjorde som tur är kanske.

Haha, nej men jag har sett den förut, det kanske inte är någon du ska se?

-Nej men det har jag inte lagt märke till. Däremot är han ganska yvig i sina rörelser när han gör mål på träningarna så det kan hända vad som helst.

Några borta och någon tillbaka såg jag, hur ser det ut med frånvaroläget?

-Det kommer att vara samma laguppställning som under fredagen. Samuel (Gustavsson) kommer vara med som sjunde back. Dahné (Fredrik) var med fredag och spelar juniormatch lördag så han får pausa söndag och Samuel med som sjunde så det är samma lag.

Nu kom jag på ett par grejer till från dagens träning. Det var ju väldigt roligt att titta när ni körde uppvärmningen där och det är bara anfallshockey (spel i en zon där fem anfaller och fem försvarar, erövrar försvararna pucken byter det direkt så de som förut försvarade anfaller istället. Reds. anm.) och där blir det alltid en passning för mycket?

-Ja, precis, haha, ja det är väl lite det som det handlar om att de får leka av sig lite.

Sedan något annat som jag upplevde, det kändes liksom lätt och axlarna ner?

-Jo men det är bra stämning såklart. Det är alltid lättare när man vinner och det märks på träningen dagen efter. Lördagar är dessutom en ganska skön dag att komma till hallen, inte behövt vara på jobbet innan kanske.

Nu är fredagens seger historia och det är dags för nästa match, annars är det ingenting värt?

-Nja, poängen är fortfarande värda tre poäng, haha, de är fortfarande kvar. Men vi tänker väl att vi ska försöka ta tre nya under söndagen, det är våran absoluta målsättning och som jag pratade om sist också, vi är inne i en bra fas spelmässigt och har gjort många bra matcher på raken och ska fortsätta bygga vidare på det.

Jag tror att ni har revansch att utkräva också?

-Ja det stämmer!

Vad tror du om söndagens match?

-Nej men det är väl att fortsätta på samma spår som vi har gjort nu mot Borlänge, Surahammar och Nyköping, det är det enda vi behöver fokusera på, att göra på samma sätt. Lika fartfyllda, bra passningsspel och det drivet vi har i båda riktningarna så att vi lägger krutet där.

Vad är det egentligen som gör skillnaden, ni har ju verkligen kommit igång här på slutet, det ser bra ut och det är helt annorlunda mot vad det var för sex sju matcher sedan?

-Jag tycker väl att vi hade en vändning när vi vann mot Lindlöven borta egentligen, efter det så har det sett bättre ut. Vad ska man säga, det vi gjorde bra på träningsmatcherna har vi väl hittat tillbaka till nu och kanske steppat upp ytterligare. Jag tycker att vi dippade lite i seriestarten när vi inte fick resultaten med oss så blev det lite (ohörbart) och jag tycker vi har hittat tillbaka igen och vi ska fortsätta att bygga på det.

Och nu tog ni er över strecket också!

-Ja, precis!

Vem ställer du?

-Hugo (Fagerblom)

Han gjorde det bra mot Nyköping?

-Ja det gjorde han.

Lycka till!

-Tack ska du ha!

Välkommen på efteRsnack ett tiotal minuter efter slutsignal där Rickard Dahl från Skövde IK webbteve vid supporterkiosken intervjuar två spelare om matchen.

Häng med i supportersurret kring matchen på Rebellernas supporterforum. Matchtråden hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=976

Har du frågor eller funderingar du vill ha fram till Fredrik Ljunggren och kommande inför? Maila då in dem till per-erik.odh@rebellerna.com

STOLTHET GLÄDJE PASSION