Inför Mariestad BoIS HC – SIK

Skövde IK har under andra halvan av serien hittat formen och har förutom att leta sig upp ovanför strecket även skaffat sig en marginal på fyra poäng efter femton spelade omgångar. Nu har vi verkligen satt oss i en god sits för att detta inte ska bli säsongens sista derby. Men ännu kan vi inte ropa hej och en seger mot redan allettanklara serieledaren Mariestad BoIS HC skulle smaka mumma!

På träningarna spelas det tydligen om poäng i fem mot fem spelet och den som räknar poängen är andretränaren Jimmy Krusell. Vi brukar alltid vara Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren, andretränaren ”Krusse” och jag på våra inför intervjuer men just idag blir jag och Fredrik själva från start. Fredrik skrattar och menar på att det kan ta lite tid innan Krusse kommer för han räknar poängen. Men det visar sig att Jimmy har nog koll på det där med siffror för han hinner in till oss innan vi börjar intervjun.

Grattis!

-Ja, tack så mycket!

  Du får sammanfatta matchen lite?

-Ja det var ju länge sedan nu, skrattar Skövdetränaren

Ja, fem dagar sedan (fyra)

-Ja, då har jag ju hunnit att glömma, haha. Det är bättre när vi spelar onsdag, fredag, söndag, hehe. Nej men jag tycker väl att vi gör en väldigt stabil match och fortsätter väl att gnugga på, på ett bra sätt. Vi har bra kontroll på matchen tycker jag men sedan är det klart att när de gör två snabba så blir det väl att de får lite energi men jag tycker att vi löser det på ett jättebra sätt och efter de två powerplaymålen de gör i början på tredje så har vi full koll på det igen och vi spelar bra tycker jag. Jag är nöjd med matchen och framförallt så kändes vi väl hyfsat pigga ändå för att ha spelat så tätt som vi har gjort, det var ju Nyköping på fredagen och vi kom hem vid två där på natten och det är klart att det sätter ju sina spår så jag är nöjd med hur vi hanterade matchen.

Marginaler är definitivt något man jobbar till sig, jag tycker att i perioderna ett och två har vi marginalerna på vår sida!

-Är det en fråga eller ett påstående, ska jag säga ja eller nej, haha?

Det är ett påstående som du får ta som en fråga.

-Ja men det jag kan tycka är väl offensivt så får vi ju ett mål som vi kanske inte har haft de här matcherna vi har haft när det varit tungt med målskyttet till exempel. När det egentligen är en passning som tar på en av deras och går in i mål så att det är väl marginaler som vi har tjänat ihop till med tanke på hur vi tycker att vi själva har haft det lite svårt med målskyttet, så jag tycker nog vi har jobbat oss till det, absolut!

Matchen i siffror: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=5&round=15&series=2&season=44

ForwardsDahné (Erik) fick dra sig ut sent, vad hände där?

-Ja han klev av träningen i lördags redan. Han fick en smäll där eller det sträckte till lite där rättare sagt. Vi hade förhoppningar om att det skulle hålla men det gjorde det inte. Han testade på värmningen men det gick inte.

Några skador från matchen?

-Nej inga ytterligare skador från matchen.

Jag saknade några gubbar på torsdagsträningen, hur ser det ut med frånvaron till fredagens match?

-Nej men det känns väl ganska bra tycker jag. Lundmark (David) är ju tillbaka. Han spelade inte fredag, lördag, söndag i alla fall va, han är tillbaka. Det är väl Dahné där som är ett frågetecken på igen som gör att jag är tveksam till om det fungerar. Annars inga konstigheter utöver det vi har haft förut, det är inget nytt.

Omgång 16 spelades ju för alla andra lag i onsdags men flyttat till fredag för oss. Jag antar att träningsupplägget har sett lite annorlunda ut i veckan?

-Ja vi tog ju ledigt i måndags eftersom vi har varit igång där med en tuff matchvecka innan. Sedan har vi tränat tisdag, onsdag och torsdag. Måndagsledigt var det och det hade det nog varit oavsett med tanke på att vi hade många dagar i rad innan det så att på det viset lite annorlunda ja.

Ja återhämtning är väl nog så viktigt?

-Ja det behöver man och komma ifrån varandra lite och ladda batterierna.

Har ni fokuserat på några särskilda moment i veckan?

-Vi har nog försökt att bygga vidare på de bra sakerna vi gör, lite hur vi tar oss ur zon, lite mittzonförsvar och hemgångar och sådär så att vi bygger vidare på grunder och bara poängterar vissa saker.

Nu gjorde ni två powerplaymål?

Ja det gjorde vi sist, det stämmer.

Det har ju varit sämre förut!

Nej men vi har väl jobbat, vad ska man säga, det jobbar vi med varje vecka så att vi har inte gjort något speciellt för att de målen ska trilla in. Vi har jobbat målmedvetet och gnuggat på samma sätt som vi brukar göra.

Mariestad, för de flesta den solklara favoriten i grundserien, har bara under de tre sista veckorna gjort tre förändringar i truppen, en ut och två in, några tankar kring det?

-Nej!

Ungefär vad jag tänkte du skulle svara då på den lite framkrystade frågan.

-(Skratt)

Du har vid flera tillfällen nu under andra halvan påpekat för mig att ni är inne i en bra trend och det är den ni ska jobba på. Vet du vilket lag i västra som är poängstarkast sedan serien vände?

-Jag tolkar det som en ledande fråga så det är väl vi då?

Det stämmer bra det. Vet du vilket lag som ligger tvåa i antal plockade poäng under andra halvan?

-Nej det vet jag inte. Kan det vara Mariestad då eftersom du frågar det nu så det är ett sådant möte vi har nu?

Stämmer! För mig låter det som att seriens två formstarkaste lag ska drabba samman i ett derby, fantastiskt roliga förutsättningar i fredagens match. Hur går dina tankar inför Mariestad på bortaplan?

-Det är som du säger, en häftig match. Ett derby där Mariestad är i toppen och vi är väl med och jagar lite och vi har en fin form så på det viset en häftig match. Med hockeyettamått mätt så kan det väl inte bli så mycket roligare, fullt med folk och ett derby så att det är en häftig match att se fram emot.

Senaste derbyt gjorde Fritz Abrahamsson seriedebut, låter du den talangfulla Skövdeprodukten stå eller blir det den rutinerade jätten Hugo Fagerblom eller blir det rent av Robin Wallin?

-Det blir en jätte, haha. Nej men du nämnde ju Hugo som en jätte och Hugo står.

Då så, lycka till!

-Tack så mycket!

Jag hoppas verkligen att vi kan bli en del Skövdepublik på fredagsmatchen i Mariehus Arena. Om jag är rätt underrättad finns det en egen ingång i ladan så man slipper löpa gatlopp framför hemmastå om någon nu känner obehag att göra så. För de som ändå väljer att se matchen via webbteve är länken till sändningen följande: https:// live.hockeyettan.se/livestream?id=s-mariestad-bois-hc-skovde-ik-q8ijp

Något som tillför en extra dimension i supporterlivet är supporterforum. Gå in och registrera dig på www.rebellerna.com/forumså du kan vara med i snacket kring hockeyn och SIK. Matchtråden på Rebellernas supporterforum hittar du här: https://www.rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=975

Har du några frågor du vill ha framförda till Skövdetränaren Fredrik Ljunggren i kommande inför mailar du in dem till per-erik.odh@rebellerna.com

19 november och fullmånen lyser över gärdena mellan Skövde och Mariestad. AKTA ER NÄR VARGARNA FRÅN BILLINGEN GÅR PÅ JAKT. AAOOOOOOOOOOOO