Hudik ångar på i serietoppen

Trots en handfull spelare på skade- och sjukdomslistan och med bara fem backar i spel kunde Hudik Hockey förlänga sin resa på vinnarspåret när Enköping gästade Holmen Center i hockeyettans näst sista spelomgång.

Fotograf: FlyWoodStudio.

Med odiskutabla 4-0 (3-0, 1-0, 0-0) tog Hudik ännu en trepoängare i en match som mer eller mindre var över redan efter en period. Då hade hemmalaget tydligt visat den effektivitetsskillnad som finns mellan toppen och den nedre delen av tabellen och det fanns sedan inte någon möjlighet för Enköping att ta sig tillbaka in i matchen.

Så långt i matchen hängde också Enköping med rätt bra och vann också skottstatistiken (11-16) under de första 20 minuterna där HHC klarade sig från baklängesmål därför att #39 Oliver Håkansson gjorde några riktigt svettiga parader i målet och sedan också effektivt stängde butiken under resten av matchen.

– Ja, Oliver gjorde det bra och det var roligt att han sedan också fick hålla nollan, tyckte HHC:s assisterande tränare Richard Lindelöf.

– Jag tycker att vi gjorde en del bra saker trots att vi nu fick använda oss av en annan game plan än vi normalt har. Nu fick vi kriga på bara fem backar och det påverkar oss, men jag tycker att vi klarar det bra, menade Lindelöf.

Förutom de långtidsskadade backarna #7 Algot Landin och #52 Fredric Jansson saknades nu också återigen #70 Henrik Olsén liksom både #22 Johan Lindholm och #85 Lukas Enqvist, så HHC hade bara tre kompletta femmor plus två spelare på laguppställningen den här gången. Å andra sidan var Enköping i samma situation, så på den punkten fick udda vara jämnt.

Hemmalaget fick nu en flygande start när 1-0 kom redan efter 1.24. Det var #9 Marcus Sirén som snurrade runt med pucken bakom Enköpings-kassen och bäddade för direktskottet från #26 Joel Wahlgren.

Första perioden blev också bröderna Wahlgrens egen lilla show när sedan #28 Max Wahlgren störtade framåt och gjorde 2-0 (8.07) på pass från Joel Wahlgren, och sedan också satte 3-0 (19.04) på ett eget genombrott där Max vann pucken på egen blå och sprintade ifrån all uppvaktning innan han placerade in pucken bakom Enköpings målvakt Benjamin Johansson.

HHC:s fjärde och sista mål för kvällen prickade #29 Jesper Wiberg in efter 25.31 (hans 12:e mål för säsongen) på en retur efter skott från #77 William Ignberg Nilsson.

I den tredje perioden radade HHC upp åtminstone en handfull heta lägen där man inte lyckade överlista Enköpings-målvakten. Båda lagen fick chansen i varsitt powerplay, men det var stängt åt båda hållen.

Att det var en match där inte speciellt mycket fanns att kriga för framgick väl också rätt tydligt, men nog borde hemmalaget ha ökat på sin ledning på något av tredje periodens 13 skott på mål. Det blev emellanåt för många passningar och ovanligt stora ytor när det blev långt mellan lagdelarna. Men ändå är det förstås ett styrkebesked att man i match efter match ändå kan hålla skärpan uppe tillräckligt mycket för att hitta ett sätt att vinna.

Nu återstår bara bortamatch mot Arlanda Wings kommande onsdag innan det är dags att ladda för Allettan.

Det är många som väntar på det, men trots den här matchens ringa betydelse var det ändå över 500 åskådare på läktarplats.

Skribent: Lars Gösta Larsson.