Seger trots lång frånvarolista

Ett hårt sjukdoms-, och skadedrabbat Hudik Hockey avslutade grundserien i ATG Hockeyettan östra med bortamatch mot Wings Arlanda, och man gjorde det med att vinna med 4–2 (2–0, 1–2, 1–0).

Fotograf: Nils Norberg.

– Vi gör det jobb vi ska och vi hittar en väg där vi kan vinna. Glädjeämnena är väl #30 William Larsson i målet som gör det riktigt bra, men alla juniorer ska ha ett plus, sa tränaren Dennis Hall.

Förutom de båda – sjuka – assisterande tränarna Magnus Nilsson och Richard Lindelöf fanns följande spelare på HHC:s frånvarolista…

#25 Andreas Bosson, sjuk

#39 Oliver Håkansson, sjuk

#7 Algot Landin, skadad

#23 Adam Byström Johansson, sjuk

#24 Axel Levander, sjuk

#52 Fredric Jansson, skadad

#70 Henrik Olsén, skadad

Det öppnade bland annat för en tillfällig comeback i båset av sportchefen ”Lillis” Lövblom, och på spelarsidan fanns juniormålvakterna William Larsson (längst till höger på bilden) och #1 Vincent Godin med i Pinbackshallen, med den förstnämnde mellan stolparna. Spel blev det även för juniorerna #19 Rasmus Ulander och #55 Emil Carlqvist, samt för nyförvärvet på backsidan #5 Isac Ollas Mattsson som anslutit från seriekonkurrenten Segeltorp.

Wings drog tidigt på sig dubbla utvisningar och HHC fick spela fem mot tre i 56 sekunder och precis när hemmalaget fick in sin första spelare kom ledningsmålet då #26 Joel Wahlgren visade att målformen håller i sig.

Efter att de båda lagen bytt lite chanser med varandra så utnyttjade #77 William Ignberg Nilsson ett misstag i Wings zon och gjorde 2–0 framspelad av #29 Jesper Wiberg.

– Vi får en 2–0-ledning, sen tycker jag att vi lägger oss lite på bakhjulen och andra perioden är jag inte alls nöjd med, sa Hall.

#58 Filip Lander drog där på sig HHC:s första utvisning och det kunde Wings utnyttja då Adam Harrysson Karlsson spräckte nollan bakom William Larsson efter 7.33. Målet gav hemmalaget lite energi och förre HHC-spelaren Pontus Wernersson Libäck fick ett friläge men hindrades att kvittera av William Larssons fina räddning.

Det blev istället 1–3 då #43 William Eckmyhls skott styrdes i mål av #22 Johan Lindholm och HHC såg ut att kunna gå till den andra pausvilan med en tvåmålsledning. Men ett slarv (pucktapp i egen zon) gjorde att Christian Blomqvist kunde reducera till 2–3 med endast 15 sekunder kvar av perioden.

Tredje perioden innehöll bara ett mål då William Ignberg Nilsson såg till att bli tvåmålsskytt när han styrde in Jesper Wibergs skott.

– Vi studsar tillbaka lite i sista perioden som ändå är godkänd, sa Hall.

Tyvärr förlängdes HHC:s skadelista då #17 Marcus Linderborg fick hjälpas av planen i mitten av andra perioden.

– Han fick en smäll på ena knät. Jag tror inte att det ska vara så allvarligt men det fanns ingen anledning att chansa med mer spel, sa Hall.

Nu är det tio dagars matchuppehåll innan AllEttan norra startar söndagen den 5 december (spelprogram senast måndag). Noterbart från grundserietabellen är att ett så starkt lag som Visby/Roma missar AllEttan, och en annan sak värt att notera är att den norra serien inte kommer att innehålla något Stockholmslag.

– Vi har ju en hel del sjukdomar och skador så nu tar vi ledigt och återsamlas på måndag. Då kör vi en hel träningsvecka där vi kommer att jobba igenom grunderna så att vi kommer väl förberedda till starten av AllEttan, sa Hall.

AllEtta norra kommer att bestå av de fem norrlagen, Boden, Östersund, Kalix, Piteå och Kiruna AIF, HHC och Strömsbro från östra serien, samt trion Surahammar, Borlänge och Forshaga från väster.

I AllEttan södra spelar Hanviken, Väsby och Huddinge från östra serien, Mariestad och Skövde från väster, samt kvintetten Kalmar, Vimmerby, Karlskrona, Nybro och Dalen från söder.

Skribent: Christer Stridh.