Damerna orkade inte rubba Hvidovre

Skövde IK:s damer har haft det otroligt tufft under säsongen och hela tiden dragits med en tunn trupp. Lägg därtill skador på nyckelspelare och saker har knappast blivit lättare.

Under fredagskvällen var det i varje fall dags för ny match i Billingehov när danska Hvidovre IK var på besök. Senast lagen möttes, i Danmark vann Hvidovre med förkrossande 14-0. Det ville Skövde ha revansch för under fredagen.

Matchen blev förvisso försenad med en knapp timme då danskorna haft problem med bussen på väg upp till Skövde.

Men trots att Hvidovre endast kom till spel med tio utespelare och utan uppvärmning så var det de som styrde det mesta av spelet under den första perioden.

Hade det inte varit för Kaylin Schellenberg i hemmamålet så hade matchen mer eller mindre kunnat vara avgjord efter 20 minuter.

Gästernas Sara Julie Knudsen var en gigant på isen och dominerade så fort hon fick istid. Men några mål lyckades hon inte pilla in i den första akten.

SIK fick inrikta sig mest på försvarsspel och gå på kontringar.

De behövde dock bara en för att ta ledningen i matchen. Malou Blom-Hänninen petade fram pucken till Nora Lindborg, båda två stack mot offensivt mål och kom två mot noll. Lindborg valde att skjuta själv och snärtade in pucken i pilsnerhöjd bakom Amalie Joa.

Skövde låg oftast rätt i försvarsspelet men hade förtvivlat svårt att få ut pucken ur egen zon och fick gång på gång långa anfall emot sig.

Till slut kom också kvitteringen, Sarah Stauning kunde bara sätta dit klubban när passningen kom och Schellenberg lyckades inte hålla pucken på rätt sida mållinjen.
– Hon gör ju några sjuka räddningar i matchen och är hur bra som helst, berömde Madelene Eriksson lagets burväktare.

Tre ramträffar

Den andra perioden fortsatte på ungefär samma sätt. Hvidovre förde matchen, SIK försvarade sig och kontrade när tillfälle gavs.

Ett läge gavs redan efter 22 sekunder när Mirelle Andersson fick ett jätteläge i slottet men gästernas burväktare, Amalie Joa stod för en fin plockhandskräddning den gången.

Därefter var det mest spel i en zon.

Sara Julie Knudsen prickade målramen efter drygt tre minuter, Frida Kielstrup träffade överliggaren ett par minuter senare och både Julie Röder Henriksson och Line Sofie Ernst brände frilägen mot Schellenberg som var SIK:s klart starkast lysande stjärna under matchen.

Men när Jessica Kreüger drog på sig sin andra utvisning i matchen tvingades Schellenberg kapitulera.

Line Sofie Ernst vallade pucken via Heidi Klintreds skridsko och in bakom en chanslös hemmakeeper.

Gästerna hade bud på mer, mycket mer till och med men närmre än ett friläge i kryssribban av Sille Flygenring kom de inte.

Gästerna vann skotten i mittperioden med 19-3 men de få som tagit sig till Billingehov för matchen fick inte se fler mål under mittakten.
– Vi håller ändå ihop det ganska bra i andra perioden idag, berömde Madelene Eriksson.

Skitmål avgjorde

I den tredje perioden fick Skövde fortsätta försvara sig och ligga på kontring medan gästerna fortsatte föra matchbilden.

Hvidovre skapade en hel del målchanser men Schellenberg stod på huvudet och fredade sitt nät på ett förtjänstfullt sätt.

Hemmamålvakten tog i praktiken allting som kom emot henne men hon tvingades se en puck passera mållinjen när Frida Kielstrup skickade iväg en mörsare från offensiv blå och med gott om trafik framför burväktaren smet pucken in mellan benen på den annars fenomenala målvakten.

Kielstrup var en av Hvidovres bästa spelare tillsammans med Knudsen och blev rånad av Schellenberg ett par minuter senare. Kielstrup hade mer eller mindre öppet mål på bortre stolpen men Schellenberg stod för en kattliknande benparad och höll pucken på utsidan av målet.

Skövde hade dock svårt att komma till några anfall under den sista akten. Tröttheten av allt försvarande tog ut sin rätt till slut och laget orkade knappt gå till anfall.

Slutsiffrorna stannade dock vid 1-3 och det var mycket tack vare hemmalagets målvakt.
– Vi krigar matchen igenom, sa Mikael Persson-Riis och Madelene Eriksson fyllde på.
– Det är ett fall framåt jämfört med matchen borta mot Hvidovre, då förlorade vi med 14-0, avslutade Madelene Eriksson.

Redan på söndag spelas nästa match när SIK beger sig till Trollhättan för match mot Trollhättefallen.