Kanadensisk forward klar för Surahammars IF

Efter torsdagens träning stod det klart att Surahammars IF värvar ny kanadensisk spets till laget. Det är den 21-årige forwarden Tyler Boivin som ansluter lagom till premiären av Allettan.

  Kombinationen Surahammars IF och unga, lovande kanadensiska spelare visade sig förra året vara en succé. Kanske är vi på väg mot något liknande även i år. I alla fall så har lagledningen med sportchefen Jörgen Mähler i spetsen hittat ännu en kanadensare som ska få prova lyckan i föreningen och förhoppningsvis hjälpa laget att nå framgångar i Allettan i vinter.

  Det är en tuffing. En fysiskt stark forward med ett riktigt bra skott som efter en kortare tryout nu belönats med ett kontrakt. Han heter Tyler Boivin och kommer närmast från en kortare sejour i Söderhamn/Ljusne i Hockeytvåan där han spelade ihop 16 poäng på lika många matcher. Vi fick tag på Tyler sent under torsdagskvällen för att höra lite mer om vem han är och vad han kan bidra med, denna 21-åriga kanadensare.

  Hej Tyler och välkommen till oss i Surahammars IF. Hur känns det att vara klar för en klubb som nu ska mäta sig mot tufft motstång i Allettan?

  – Tack så jättemycket. Det känns jättebra det här. Jag är väldigt exalterad och glad över att ha skrivit på med Sura. Att få möjligheten att spela i Allettan kommer att bli en stor upplevelse för mig och för hela föreningen. Jag kan knappt vänta tills serien drar igång och vi får visa våra motståndare vad vi kan göra som lag.

  Om du skulle berätta lite kort om dig själv. Vem är Tyler Boivin?

  – Jag heter Tyler Boivin, jag kommer från Ottawa i Kanada och är 21 år gammal. Jag har spelat större delen av min hockeykarriär i Kanada och olika juniorligor. Dels med Hawkesbury Hawks och Grandfalls Rapids, men också i två lag som heter Victoriaville tigers och Gatineau Olympic. I år har jag spelat med Söderhamn/Ljusne i Hockeytvåan och nu väntar alltså spel med er i Surahammar.

  Hur skulle du beskriva din spelstil och dina styrkor ute på isen?

  – Jag är en aggresiv och snabb kille på dryga 180 cm som gillar att ta med en fysisk aspekt till spelet. Jag kan spela både i offensiv zon och bidra med ett bra försvarsspel när det behövs. Min skridskoåkning och min vinnarinstinkt är mina största styrkor. Jag ger alltid allt och tycker själv att jag är bra på att gå segrande ur sargdueller och vinna mycket puck i anfallszon.

  Vad hoppas du kunna bidra med där ute på isen?

  – Jag kommer tillföra mycket energi och attityd och förhoppningsvis också bra spel där jag använder både min snabbhet och min fysisk för att göra laget bättre och skapa chanser i motståndarnas zon.

  Vi gillar Tylers attityd till uppgiften och hoppas att han blir ett bra komplement i truppen och en energikick som gör laget ännu ett snäpp bättre. Tyler Boivin debuterar redan på söndag i bortapremiären mot Hudiksvall. Vi hälsar Tyler välkommen till oss och önskar honom stort lycka till i Suratröjan.