Premiären i ATG Hockeyettan Norra Vår blev en vinst och en förlust

Vi tog emot Sundsvalls Hockey på lördagen, som var en kandidat inför seriestarten till att ta en Allettan plats men nådde inte upp till förväntningarna. Nu istället tar de sats att komma topp tre likt hemmalaget, så det kommer att bli krig in i kaklet om dessa tre platser, med inblandning av 5-6 lag, var så säker.

Till lördagens match kom vi till spel fortsatt med ett antal skador och sjukdomar men mönstrade 7 backar och 12 forwards, varav en inlånad spelare från IFK Tumba, Michael Rayneé, som center i fjärde line.  Samarbetet med Almtuna IS har avbrutits från vår sida då det inte längre finns några tillgängliga spelare pga av deras utsatta läge i HA. Våra juniorer kommer att fortsätta matchas vid behov men vid helgens matcher krockade deras spelschema så inga J20 fanns till spel.

På frånvarolistan har vi fnv. fw Anton Larsson, -lower body, fw Oscar Carlsson -lower body, fw Wille Stoor -lower body, fw Tom Nilsson -sjukdom. Vi räknar med att dessa spelare är tillbaka som senast efter nyår, då mot Kiruna borta den 8/1.

Matchen mot Sundsvall var en jämn tillställning efter två perioder med ställningen 2-2. Vi hade ledningen med 2-1 efter 7.24 i andra perioden och hade en A chans genom Rasmus Järvelin att utöka till 3-1 men då gör Von Burg en monster räddning och efter power breaket 10.13 så kvitterar Sundsvall på ett misstag vid vår offensiva blå och Sundsvall gör 2-2 istället 10.47. Vi hade skott statistik 24-16 och ett spelövertag i andra perioden. Så i den tredje perioden gör Sundsvall 2-3 efter 5.57 på ett misstag till av oss och sedan blir det ytterligare 2 mål i baken när vi gör försök att kvittera. Kändes som en lite onödig förlust men bara att skak av sig och gå vidare. Matchens Viking tilldelades Jim Jakobs.

På söndagen var det dags för match mot Örnsköldsvik, ett ungt och oerfaret lag med ett antal intressanta spelare bla Jeremias Lindewall som gjort 23 matcher för Modo Hockey 21/22 och 36 matcher 20/21 och 6 landslags matcher med Juniorkronorna 21/22.

Vi kom till spel med samma lag sånär som Anton Larsson som blev skadad på lördagen i matchen mot Sundsvall. Första perioden tar vi kommandot direkt och gör 1-0 genom Lucas Eriksson som var tillbaka från sin skada efter endast 4 spelade matcher i grundserien då han slog sönder sin axel. Ett snyggt mål på skott från blå. Sedan får Örnsköldsvik in en kvittering efter 11.16 men sedan trycker vi på och gör både 2-1 och 3-1 innan perioden är över. Målen görs av Marcus Andersson och Hampus Henriksson (första i Vallentuna dressen). I den andra perioden ser spelet ut på ungefär samma sätt då Dennis Finn-Olsson uttryckligen stänker in ett stenhårt slag skott upp i krysset, otagbart för fd Viggbyholm och Täby keepern Linus Marcko , då klockan stod på 6.14. Jeremias Lindewall gör sedan reducering till 4-2 men Oskar Söderberg vill annat och satte 5-2 snyggt bakom Marcko. Där och då kändes det som att matchen var punkterad även om skotten stod 21-23. I inledningen av den  tredje perioden så får Örnsköldsvik lite ny luft under vingarna i PP2 då återigen Jeremias Lindewall gör mål och sätter 5-3 som blir slutresultatet, skotten vinns med starka 23-36 av Örnsköldsvik men de tre poängen stannar i Vallentunas räkning. Matchens Viking tilldelades Lucas Ericsson för sina 1+1 och en stark återkomst.