Inför Huddinge IK – SIK

Omgång fyra i allettan innebär för Skövde IK:s del bortamatch mot plantskolan Huddinge IK. Ett Huddinge som likt oss tog sig till allettan via en femteplacering i sin grundserie, i detta fallet den östra. Skövde IK har fortfarande noll inspelade poäng men i och med att vi både spräckte vår förhatliga målnolla samtidigt som vi gjorde två mål i powerplay i senaste matchen känns det som ett bra läge att även spräcka poängnollan!

Skövde IK:s förstetränare Fredrik Ljunggren är frånvarande på tisdagens träning vilket innebär att Jimmy ”Krusse” Krusell får axla manteln som huvudansvarig för kvällen och högst troligen även i onsdagens match.

En kråka i näsan brukar Fredrik säga och jag antar att det är något sådant han drabbats av?

-Ja han insjuknade lite natten till idag och kunde inte vara med, bekräftar Jimmy.

Det gick inte den här gången heller, du får dra några ord om matchen?

-Ja det var en jobbig förlust tycker jag. Vi startar matchen bra och är tillbaka i prestation och arbetsinsats om man jämför med matchen innan och jag tycker vi skapar bra med lägen också för att kunna hänga dit den. Nu fick vi göra mål i vilket fall och det var ju väldigt skönt att kunna spräcka nollan där och jag tycker vi har lägen för att kunna göra mål tidigare i matchen också och kunna leda matchen lite på ett annat sätt. En tuff match, de spelade fysiskt och lite småfult och vi fick väl kanske inte med oss allt som vi ville men så är det ibland. Men väldigt skönt att hitta tillbaka i prestation och arbetsinsats som vi vet att vi behöver vara på och som krävs utav oss.

Det var ju inte bara två mål utan det var ju powerplaymål också!

-Ja det är skönt, det kan lossa lite extra där.

Matchfakta hittar du här: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=5&round=3&series=3&season=44

Hugo Fagerblom fick lämna återbud under dagen, vad hände?

-Ja han sjuknade in så att vi fick ringa in Noel (Sjökvist, SIK J20) som backupp. Han var på väg ner till Göteborg med juniorerna men hans pappa var snäll där och åkte och hämtade honom så att han hann till matchstart i vilket fall.

Satt han i bussen till och med?

-Ja de hade till och med kommit fram, hehe.

Men hur fick de klara sig då?

-Nej men de hade ju med sig sin andremålvakt men då hade de ju ingen reserv, det var lite snabba puckar där.

Någon skada efter söndagens match?

-Nej det fick vi inte.

Det såg ju lite annorlunda ut på tisdagsträningen, har vi några förändringar kring frånvaroläget?

-Ja frånvaroläget är väl de vanliga och sedan har det sjuknat in lite spelare här så att vi får se lite olika status på hur det är med dem sedan. Men vi fick hit William Ahlrik från HVs organisation igår eftermiddag och så fick vi hit Liam Thell ifrån Rögles organisation idag och som ska vara med och spela onsdag.

https://www.eliteprospects.com/player/422093/william-ahlrik

https://www.eliteprospects.com/player/411790/liam-thell

De är här på lån?

-Ja det är de!

  Jag har ju frågat Fredrik lite historiska frågor om Hanviken och Kalmar men det är ju knappast någon ide att fråga dig när vi senast mötte Huddinge denna gången för det vet jag att du vet om eftersom det är mindre än ett år sedan. Men vet du hur många gånger vi har mötts sammanlagt i serie, cup och vänskapsmatcher?

-Oj, inte en aning faktiskt!

Fredrik brukar dra en gissning?

-Haha, ja han brukar fundera lite. Vänskap och serie?

  Och Cup! Vi mötte dem i Cupen i Mariestad en gång också.

-Hmm, jag säger väl nitton.

28 gånger var rätt svar och där har vi tio segrar men hur många mål har vi gjort på dessa 28 möten?

-Jag gör det enkelt för mig då och dubblar den siffran i vilket fall.

Du får ta i lite mer!

-Ta i lite mer, ja 64 då.

82 vilket ger lite drygt 2,9 mål per match.

-Ja det är bra.

Två Skövde IK spelare som nått upp till fyra mål mot Huddinge, Anton Strålman är den ena, vet du vem den andra är?

-Fyra mål totalt på alla möten, jag säger Thegga (Henrik Thegel) då.

Nix!

-Får vi gå ännu längre bak då?

Nej det behöver vi inte för det är Alexander Henriksson! Vi får hoppas att han håller sig kvar på inslagen väg emot Huddinge?

-Ja det får vi göra.

Det blir minst lika mycket tid i bussen till Huddinge och Björkängshallen som ni hade förra onsdagen till Kalmar, hur fördriver ni resan?

-Ja det brukar alltid börja med ett quiz. Vi brukar köra i par och de paren som förlorat gången innan får stå för det och det kan vara lite allt möjligt på det quizet och det brukar vi starta med. Sedan brukar det vara ganska lugnt, det är många som vilar och tittar på telefoner och lyssnar på musik och sådant. Imorgon stannar vi och käkar på vägen, då stannar vi i Arboga tror jag det var. Så det är väl mest uppladdning med vila.

Är det telefonförbud då när ni kör quizen?

-Ja på quizen är det telefonförbud, då får man inte fuska.

Är det några som fuskar då?

-Nej det tror jag faktiskt inte men ibland får man ju sina funderingar på ”Blomman” (Anton Blomberg) och Söder (Kristoffer) som är ett par och de vinner nästan varje gång så att antingen är de väldigt duktiga allround eller så har de en liten telefon. ”Blomman” säger att han brukar prata med Siri emellanåt så han luras lite haha. Nej men jag tror att de är ärliga, det tror jag!

Nu är det tre bortamatcher på raken, är det något som påverkar och vad i så fall?

-Nej det tycker jag inte utan vi laddar upp som vanligt eller på samma sätt om det är hemma eller bortamatch. Det är inga konstigheter egentligen utan att man har en bussresa då.

Historiskt har ju Huddinge varit en storleverantör av duktiga hockeyspelare men vad känner du till om säsongens Huddinge?

-Jag känner inte till så jättemycket utan det är ju Fredrik som är lite videocoach och brukar ta de bitarna så jag får uppdatera mig lite med honom under kvällen här.

Du har honom tillgänglig på telefon där?

-Ja det är han så det får vi samtala lite om under kvällen.

Inga hemligheter i vad som krävs för att få med sig poäng hem?

-Haha, nej det är det väl egentligen inte. Vi vet nivån vi behöver upp i och vara i och det var skönt att vi ändå hittade tillbaka lite i det förra matchen och det ska vi fortsätta på. Gjorde ju mål som vi pratade om förut och även i powerplay och vi vet vad vi behöver göra och det ska vi se till att göra.

Såhär när det kommer in några nya killar, de får inte mycket tid på sig att komma in i spelet. Får de läsa på i handboken här under kvällen?

-Ja det har ju gått ganska fort. Nu blev det både i går eftermiddag och Liam kom ju hit ungefär en kvart innan träningen började idag så det är lite snabba ryck men vi har pratat med dem bägge två och framförallt en snabbgenomgång i vårt spel. Liam får uppdatera lite mer under kvällen eller morgondagen men sedan skiljer det kanske inte jättemycket åt från vad de är vana att spela i sina ordinarie lag så att det brukar vara rätt okej ändå.

Hugo Fagerblom tillbaka i mål eller blir det Fritz Abrahamsson ännu en gång?

-Nej det blir Fritz.

Då önskar jag lycka till Fritz och er och nya killarna!

-Tack så mycket!

Webbsändningen av onsdagsmatchen mot Huddinge hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-huddinge-ik-skovde-ik-c18i9m

Häng med i supportersnacket på Rebellernas forum. Matchtråden hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1025

KOM IGEN NU GUBBAR, NU GRISAR VI NED OSS OCH SER TILL ATT TA MED OSS POÄNGEN HEM TILL HOVET!