Tränarparet förlänger med KHC

Sportchef Daniel Stolt och tränarparet Viktor Tuurala och Oliver Styf är överens om ett nytt kontrakt gällande säsongen 22/23.

Viktor och Oliver har på kort tid skapat ett slagkraftigt lag trots många nya spelare och nya miljöer. Tränarparet har med en tydlig strategi och spelidé skapat ett vägvinnande Kalmar HC och dessutom nått Allettan för första gången i klubbens historia. Nu står det klart att Tuurala och Styf leder Kalmar HC över säsongen 22/23.

Huvudtränare Tuurala om att skriva på för ett nytt år:

”-Ett enkelt beslut. Det finns ingen annanstans i HockeyEttan som jag hellre skulle vilja vara. Organisationen är framåtlutad, det börjar från toppen med Camilla, och Daniel, Jarkko. En inspirerande miljö att bidra till. ”

Assisterande tränare Styf om ytterligare ett år i KHC: 

”-När man gör nya saker i livet börjar man alltid ifråga sätta sig själv om man duger och klarar av det man skall göra då man inte har några erfarenheter. Den känslan hade jag inför säsongen, men med hjälp utav Viktor och sportcheferna har jag snabbt kommit in i rollen och vuxit med den. Att få chansen som tränare i Kalmar HC har varit en stor ära och när jag fick frågan om en fortsättning tog det inte många dagar innan kontraktet var påskrivet. 

Jag ser fram emot att avsluta denna säsong på bästa möjliga sätt och att få fortsätta vår resa även nästa säsong. ”

Sportchef Daniel Stolt om att fortsätta med tränarduon:

”-Det känns jättebra att tidigt kunna förlänga med både Oliver och Viktor. Dom har gjort ett bra jobb så här långt. Det är ett ungt tränarpar och jag är säker på att det finns ännu mer att hämta hos båda två. Att tidigt ha klart med tränarparet underlättar också lagbygget för kommande säsong då vi redan nu kan diskutera spelare och först och främst vilka vi ska förlänga med.”