BHF tog dubbla segrar mot Forshaga

FOR – BOR  (1-4) (swehockey.se)

BOR – FOR  (6-4) (swehockey.se)

Efter en tuff helg uppe i Norrland med 2 raka förluster så var det dags för BHF att avsluta året 2021 med back-to-back möte med värmländska Forshaga under 3 dagar.

Först åkte BHF mot Värmland och Ängevi ishall för andra gången den här säsongen med siktet inställt på vinst och fick en bra start i matchen där man flera gånger skapade chanser mot hemmamålvakten Gustav Griborn.

Till slut kom utdelningen när BHF fick chansen i powerplay och Viktor Bemströms fruktade högerslägga visade vägen till 0-1.

Dock vart glädjen kortvarig då Jakob Ringsby endast halvminuten senare kvitterade till hemmapublikens glädje.

I mittakten var det hemmalaget som styrde tillställningen och Oliver Norgren i BHFs kasse fick spela stort.

11.09 kom ett viktig powerbreak för gästerna som sedan lyfte spelet och Casper Östberg hittade in med pucken via köksvägen fram till 1-2. Bara 11 sekunder senare rasslade nätet bakom Griborn till igen när Patrick Elfsberg distinkt tryckte in 1-3.

Bara 2 minuter in i den tredje perioden kunde Östberg göra sitt andra för kvällen när han satte 1-4.

Efter det kontrollerade BHF händelsen och hemmalaget var aldrig riktigt nära att komma ikapp och BHF kunde ta en säker trepoängare.

skott totalt 35-35

utvisningar Forshaga 2×2 BHF 3×2

domare Jesper Jatko

2 dagar senare så var det dags för returmatch, denna gång i Borlänge ishall.

Även denna gång skulle BHF ta ledningen i powerplay då Jacob Thor tog vara på en retur och rakade in 1-0 efter 7.55. Thors första mål i AllEttan.

Men gästerna svarade direkt när man också i powerplay kunde kvittera till 1-1 genom Mikael Hedlund.

Samme Hedlund skulle 3 minuter senare dubbla sin och lagets målskörd när han satte 1-2 bakom Norgren i BHFs kasse.

BHF hade därefter ett konstant tryck mot Eric Forsberg som denna kväll fick förtroendet mellan stolparna hos Forshaga men utan att göra fler mål i perioden.

I upptakten av den andra perioden gjorde BHF återigen 2 snabba mål som matchen innan. Denna gång var det Marcus Karlberg själv som gjorde båda målen. Först kvitterade han till 2-2 efter 2.28 efter ett fint klapp klapp spel. Och halvminuten senare ökade han på till 3-2 med ett distinkt skott strax innanför blålinjen.

Detta skulle dock bli en svängig match och gästerna gav inte upp. Kvitteringen till 3-3 dröjde till den 12 minuten när William Johannesson satte pucken högt upp i Norgrens högra kryss.

BHF såg sedan ut att gå mot pausledning då Marcus Karlberg satte sitt 3e i perioden och 3e för kvällen efter en tekningsvariant från Martin Janolhs som därmed gjorde sitt 4e assist i matchen.

Men Forshaga gnetade på och hann med att få till en kvittering innan perioden var över genom Mikael Hedlund som även han blev tremålsskytt.

BHF fick halvvägs in i den tredje perioden ett powerplay när matchen stod och vägde. Då smällde Martin Janolhs dit BHF i ledningen igen med sitt 5-4 mål.

Och med 3.39 kvar att spela kom avgörandet när Hugo Wirell och Casper Östberg hade ett fint samarbete varpå Östberg gjorde mål för andra matchen i rad och satte slutresultatet 6-4.

skott totalt 54-29

utvisningar BHF 2×2 Forshaga 4×2

domare David Laksola

2 matcher och 6 poäng in på BHFs konto nu när årets sista match har spelats. BHF klättrar därmed upp på en 5e plats i en haltande tabell. Under matchen hyllades också BHFs kapten Patrick Elfsberg (#21) som jubilerade med sin 200e match i BHF tröjan.

Nu väntar nyårsfirande för BHF innan man nästa vecka spela 3 matcher på 5 dagar. Först ut väntar säsongens överraskning och serietrean Surahammar på bortais innan man till helgen möter Kiruna och Kalix på hemmaplan.