Dubbla förluster mot Kalix

BOR – KAL  (2-4) (swehockey.se)

BOR – KAL  (2-5) (swehockey.se)

 

Gästerna från Norrbotten fick på lördagen en drömöppning vilket satte prägel på matchen då man redan efter 36 sekunder tog ledningen när Johan Pettersson skickade in en puck mot mål som styrdes av en BHF spelare in i egna kassen.

Kalix var det klart bättre laget under inledningsperioden och ökade på till 0-2 efter 10.52.

I mittakten spelade BHF upp sig precis när halva matchen spelats skickade backen Emil Rangedal in reduceringen till 1-2. BHF var nu på gång och fick strax därefter med sig ett powerplay. Men Kalix spelade helt rätt i boxplay och kunde dessutom sätta dit 1-3.

4.47 in i slutakten kunde Liam Lundberg sätta 1-4 i ett friläge vilket gjorde att luften gick ur BHF.

 

Man sköt mycket för att försöka komma ikapp men många av skotten kom utifrån eller ur dåliga vinklar.

Backen Marcus Björk kunde i slutskedet putsa till siffrorna till slutresultatet 2-4.

skott totalt 42-33

utvisningar BHF 3×2 Kalix 7×2

domare Alexander Jidemo

 

Under söndagen så var det samma motstånd som gällde igen för BHF och denna gång var det BHF som satte igång spelet bäst utan att överlista Anton Hjalmarsson som fick förtroende denna afton.

Kalix jobbade sig in mer i matchen men då kom istället BHFs ledningsmål när Martin Janolhs snyggt hittade första krysset.

I slutskedet av perioden åkte hemmalagets Hugo Wirell på ett matchstraff när han tacklade Marcus Nilsson som först ut att ta illa men som snart kunde spela vidare.

BHF redde ut de 1.46 som återstod av perioden.

Men man fick inleda i boxplay och det blev inte bättre när Janolhs drog på sig ytterligare en BHF utvisning vilket gjorde att Kalix fick spela 5 mot 3 i 1.46.

Med 8 sekunder kvar på första utvisningen kunde till slut Kalix kvittera genom Johan Pettersson som även han hittade närmsta krysset.

8.17 in i perioden hade Kalix vänt på matchen då Ace Cowans i en spelvändning petade in en retur fram till 1-2.

BHF tog fart i den tredje men det var Kalix som gjorde 1-3. När BHF sedan reducerade till 2-3 genom Andre Dahlqvist i powerplay kändes BHF verkligen på gång.

Då slarvade hemmalaget bort chanserna att få till en kvittering när man gav bort pucken i egna zonen och Johan Warg fick öppen gata och skickade in 2-4. I öppen kasse kunde sedan Kalix fastställa slutresultatet 2-5.

skott totalt 29-32

utvisningar BHF 4×2 1×5 1×20 Kalix 6×2

domare Jesper Jatko

Nej det blev ingen höjdarvecka för BHF som förlorade samtliga 3 matcher och tappar i tabellen. Man ligger dock fortfarande topp 8 men man halkar efter lagen ovanför.

Nu är det många matcher kvar att spela men det är en väldigt viktig match som står i dörren när man på onsdag möter Strömsbro på bortaplan. Ett Strömsbro som för tillfället ligger 2 poäng bakom BHF och under strecket.

 

Övriga resultat och tabell AllEttan Norra finnas ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se