BHF vände matchen mot Strömsbro, i boxplay!

STR – BOR  (3-5) (swehockey.se)

Efter förra veckans tunga facit åkte Borlänge Hockey till Gävle under onsdagskvällen för att ta sig an Strömsbro för andra gången denna AllEtta. Och det skulle bli en svängig och annorlunda tillställning i Testebo Arena som publiken och tv-tittarna skulle få beskåda.

BHF dominerade den första perioden och skapade massvis med målchanser mot inlånade och rutinerade målvakten Alexander Sahlin som gjorde sin första match av tre för Strömsbro. Men det dröjde ända till den 14e minuten innan man fick hål på Sahlin när Jacob Thor styrde in en puck framför mål efter en elegant passning från Viktor Bemström precis när hemmalaget blivit fulltaligt. Men bara minuten senare kunde hemmalaget få jubla när Philip Hägerström orättvist får man ändå säga rakade in kvitteringen.

BHF vann skotten med hela 9-24 men kunde bara få med sig ett oavgjort resultat i perioden.

Den andra perioden skulle präglas av utvisningar. Och framför allt från gästernas sida. Men det inleddes med att Martin Janolhs återgav BHF ledningen när han fick passera fri i slottet och skicka in 1-2 vid Sahlins högra stolpe.

Både Adam Helldén och Marcus Björk drog sedan på sig en varsin utvisning i samma sekvens för BHF vilket gjorde att hemmalaget skulle få chansen i spel 5 mot 3 i hela 2 minuter. BHF såg ut att klara av det numerära underläget men då drog Janolhs också han på sig en utvisning och nytt 5 mot 3 läge för Strömsbro. Då kom kvitteringen när Simon Appelqvist fick stöta in sin egen retur helt ren framför Norgren i BHFs kasse.

6 sekunder efter kvitteringen rann hemmalaget igenom och tilldelades ett straffslag. Den tog Stefan Söder hand om på bästa sätt när han hittade luckan mellan benen på Norgren och hemmalaget hade vänt på matchen inom loppet av 6 sekunder.

I inledningen av den tredje perioden fick BHF chansen i powerplay 2 gånger om men det såg händelsefattigt och fantasilöst ut så minuterna rann iväg.

Sedan skulle en matchavgörande händelse ske. Casper Östberg i BHF kom olyckligt in för sent i en tackling och sänkte en hemmaspelare med en tackling mot huvudet. Matchstraff för Östberg och boxplay för BHF i 5 minuter. Chansen att vinna matchen såg ut att glida BHF ur händerna.

Men istället för att Strömsbro skulle avgöra matchen så kom BHF i flera fina lägen och man skulle också få chansen att kvittera när Jacob Thor drogs ner i friläge och straffslag. Dock tog Janolhs straff i stolpen och hemmaledningen var fortfarande ett faktum. På den offensiva tekningen hamnade dock pucken hos Marcus Björk som drämde till direkt och BHF kvitterade till 3-3.

Mindre än 2 minuter senare i samma numerära underläge serverade Björk Emil Lind ett friläge som förvaltades på bästa sätt och BHF satt helt plötsligt i förarsätet.

I öppen kasse kunde sedan Patrick Elfsberg sätta spiken i kistan med sitt 3-5 mål och BHF supervändning var ett faktum.

skott totalt 32-66

utvisningar Strömsbro 5×2 BHF 8×2 1×5 1×20

domare Jesper Karlsson

 

En match som BHF borde ha avgjort kanske redan i den första perioden om man tittar på hur spelmässigt överlägsna man egentligen var i spel 5 mot 5. Hemmalaget fick matchen dit man ville trots att BHF tröck ner spelet djupt i Strömsbrozonen i omgångar.

Men en riktigt stark vändning med 2 mål i samma boxplay gjorde att BHF kunde studsa tillbaka på vinnarspåret igen efter 3 raka förluster.

Nu drygar man ut mot just Strömsbro och även mot Forshaga i kampen om att nå topp 8 och närmade sig även lagen ovanför. Viktiga poäng då det väntar en tuff helg för BHF när man nu i helgen möter Östersund och Hudiksvall på bortais lördag och söndag.

 

Övriga resultat samt tabell finner ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se