Charles Eklund klar för BHF

Vi kan nu presentera ett nyförvärv i form av 20-årige Charles Eklund som vi hälsar varmt välkommen till Borlänge HF! 

Stockholmaren Charles Eklund kommer närmast från spel i Väsby IK och har skrivit på ett kontrakt med Borlänge Hockey som sträcker sig över resterande del av säsongen.

Eklund, som har samlat på sig 37 matcher i HockeyAllsvenskan och 9 matcher i SHL beskriver sig såhär som spelare:

– Jag är en skicklig offensiv spelare med bra fart på rören och har ett bra skott, samtidigt som vill jag hålla tätt bakåt och jobba hårt över hela banan.

Vad vet du om Borlänge Hockey sen tidigare?

– Det är en stabil förening med en bra organisation, jag har bara hört positivt om Borlänge Hockey. Jag har dessutom haft Stefan (Gustafsson, huvudtränare) innan i Mora IK och trivdes jättebra med honom där och utvecklades mycket. Jag känner många spelare i laget och alla har bara pratat gott om både laget och föreningen.

Stefan Gustafsson är nöjd över att ha knutit till sig Charles till laget och ser en stor potential i vårt senaste nyförvärv: 

– Jag ser “Challe” som en rivig och arbetsvillig forward som ställer krav på sin omgivning. Han är bra på skridskorna, har fina händer och besitter ett bra skott. Jag tycker att han har potential till att bli en stark poängspelare på minst Hockeyettan nivå och han kommer att bidra med hårt jobb och ett kreativt anfallsspel till vårat lag, avslutar Stefan Gustafsson.

Charles Eklund är redan på plats i Borlänge och gör sitt första träningspass med laget idag, han kommer att spela i tröja nummer 53.

Vi vill rikta ett stort tack till alla privatpersoner och ett speciellt tack till Släp & Kaross och Entrémattan i Avesta som har gjort denna värvning möjlig.

Varmt välkommen till möjligheternas stad och Borlänge HF, Charles Eklund!