Jakob Forslund (t v), Christofer Udd och Hampus Pettersson (t h) – tre av spelarna i succélaget Surahammar. FOTO: MARIA PAULSSON & LINDGRENS SPORTFOTO

Kaptenen lyrisk efter Suras succéhelg i norr: ”Vilket jävla gäng – jag är sjukt stolt”

Segrar mot både Piteå och Boden.

Surahammar kan se tillbaka på en ny, fin helg.

– Vilket jävla gäng. Jag är sjukt stolt över hur vi tillsammans har byggt upp en sådan här grupp, säger lagkaptenen Christofer Udd till hockeyettan.se.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

De lämnade Surahallen på lördagsmorgonen klockan 04.45 och var hemma runt midnatt på söndagsnatten.

De kom från norrturnén till Västmanland med fem av sex poäng – och nya styrkebesked.

Jo, Surahammar 21/22 ÄR ett bra hockeylag.

Christofer Udd, 31, med Sura som moderklubb och med över 400 seniormatcher för föreningen, försöker sätta ord på känslorna när han ska summera helgen.

– Jag är ju från Sura från första början så man är ju självklart jätteglad att det går så bra för hela föreningen just nu.  Men alla grabbar i laget, vilket jävla gäng och man är ju sjukt stolt över hur vi tillsammans har byggt upp en sådan här grupp.  

* Finns det några detaljer eller förklaringar bakom detta?

– Det finns många. Viljan att bli bättre, vi gläds åt varandras framgångar och vi gör det som vi kommit överens om. Det är sjukt imponerande!

Då ska vi ändå komma ihåg att Sura – innan helgens bortaturné – åkte på en riktig käftsmäll,  när de i onsdags tappade 3–1 till 3–5 hemma mot Hudiksvall.

Men det skakade sensationslagets uppenbarligen av sig snabbt.

Christofer Udd: 

– Hm, matchen mot Hudiksvall onsdags var riktigt tuff mentalt när vi tappar en 3–1-ledning ledning sista fem minuterna. Men prestationen över 55 minuter var vi väldigt nöjda med så vi sa till varandra att bygger vi vidare på det så kommer vi få en rolig helg i Norrland.

Och jodå, det fick dom.

  • 7–4 mot Piteå på lördagen sedan förstakedjan med Jakob Forslund, Lukas Söderlund och Hampus Pettersson haft stor show och gjorde 14 poäng (!) tillsammans. 

– De gjorde ju sex av sju mål och var verkligen grymma. Men prestationen är jättebra från samtliga, vi är påslagna från start, vi täcker skott vi genomför matchen precis på det sätt vi vill spela på, säger Udd.

  • 2–1 mot Boden, där Hampus Pettersson avgjorde på straff.

– Det är alltid speciellt att spela back to back, det var lite slitet med alla resor och trötta huvuden, men samma här så stämplar alla in och tävlar.  Visst har Boden lite mer puck än oss men jag tycker att vi håller dom mycket på utsidan och gör det svårt för dom.

Men en förlängning och straffläggning låg inte riktigt med i den tajta reseplanen.

– Haha. Nej, vi fick skynda oss av isen. Jag tror vi kom av runt 17.40 och flyget gick 19.20 så det var snabba ryck, tror inte ens vi hann hurra för segern, det får bli på tisdagens träning.

* Men ni kom med planet hem ordentligt? 

– Jadå. När vi väl kom till flygplatsen var flyget försenat med 40 minuter. Klassiskt…

* Framåt, då – ni är trea i tabellen nu.

– Vi har sagt att vi tar en match i taget. Väldigt klyschigt, ja, men det är klart att vi går för att komma så högt upp som möjligt. Vi visar hela tiden att vi är svårslagna, men det är fortfarande många matcher kvar så det gäller att vara fortsätta att ödmjuka.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Surahammar

HELGENS MATCHER ATG ALLETTAN NORRA:

Lördag 15 januari: 

Kalix-Kiruna AIF 6–1  – se höjdpunkterna här!

Piteå-Surahammar 4–7 – se höjdpunkterna här!

Hudiksvall-Strömsbro 5–2 – se höjdpunkterna här!

Östersund-Borlänge 9–4 – se höjdpunkterna här!

Söndag 16 januari: 

Hudiksvall-Borlänge 4–1  se höjdpunkterna här!

Östersund-Strömsbro 5–2 – se höjdpunkterna här!

Boden-Surahammar 1–2 (straffar)

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR!

Superenkät – över 50 profiler i ligan svarar * Nyårslöfte * Förväntningar på 2022