Tung helg för BHF på hemmais

BOR – ÖIK  (2-3) (swehockey.se)

BOR – HUD  (1-5) (swehockey.se)

Efter segern med 0-2 borta mot Surahammar så var det ett BHF som med gott självförtroende under helgen skulle få spela dubbla hemmamatcher mot 2 topplag i form av Östersund och Hudiksvall.

Och lördagens match mot Östersund skulle visa sig bli en jämn historia där Östersund såg till att inleda hetast med bra forecheck och man tröck ner BHF i zonen. Dock skapade man inte särskilt heta chanser mot Oliver Norgren då BHF höll motståndarna på utsidan.

Perioden blev mållös.

I mittakten öppnade spelet upp sig och det efter att BHF tagit ledningen efter 4.42 då Emil Lind fick en fin passning av Jacob Thor och sprätte upp pucken i nättaket. BHF startade starkast och ledningen var därför rättvis.

Efter 7.52 fick gästerna spela powerplay och då satte man snyggt dit kvitteringen genom Oscar Pentler.

Efter kvitteringspucken tog gästerna över spelet och efter 12.41 så tog Erik Rainersson saker i egna händer och satte dit 1-2. Man hade pucken puck i anfallszonen och Oliver Norgren fick jobba i kassen när puckarna ven vid målet.

Men istället för ytterligare ett mål fick BHF med sig en utvisning och med bara 10 sekunder kvar av perioden sköt backen Viktor Bemström ett skott som tog på en Östersundsback och styrdes in bakom Carl Hjälm i gästernas mål.

Psykologiskt viktigt mål för BHF som kom ut starkt även i den tredje perioden. Hjälm i Östersunds mål fick visa upp att han är en duktig målvakt och var det inte för Hjälm hade BHF setat i förarsätet.

De flesta som tittade på matchen trodde nog att matchen skulle gå till förlängning men med 3.40 kvar när BHF låg högt upp i banan fick gästerna tag i pucken och stack med 2 man. Efter en flipp ur egen zon kunde Henrik Marklund och August Hansson komma i ett 2 mot 0 läge och Oliver Norgren kunde inte stoppa det läget och Östersund satte ledningspucken vilket också skulle visa sig bli segerpucken då BHF trots chanser inte fick in kvitteringen och en riktigt sur förlust för BHF.

skott totalt 30-24

utvisningar BHF 4×2 ÖIK 2×2

domare Jesper Jatko

 

På söndagen väntade sedan seriesuveränen Hudiksvall som BHF förlorat 2 matcher mot såhär långt.

Matchen skulle visa sig bli en grinig historia med fysiskt spel. Den första perioden var det en hel del efterslängar, tuffa tacklingar och allmänt irriterat från båda lagen och från båsen.

Därför uteblev det fina spelet och första perioden hade inte överdrivet mycket målchanser.

Mittakten blev spelet bättre och trots att hemmalaget gjorde spelmässigt en bra period så var det Hudiksvall som var effektiva när chanser gavs. 3 minuter in i perioden kunde Christoffer Jansson peta in en retur som Norgren inte kunde hålla. Och halvvägs in i matchen kom scenariot som skulle bli avgörande. Inom loppet av 15 sekunder kunde Hudiksvall både göra 0-2 och 0-3 vilket man är för starka för att släppa.

BHF fick visserligen in en reducering när Emil Lind blev målskytt för andra dagen i rad men närmare än så skulle inte BHF komma.

I slutakten kom 1-4 och 1-5 vilket innebar att Hudiksvall tog 3e raka segern mot BHF och fortsätter att se ut att vara ett lag som kommer att nå Hockeyallsvenskan längre fram i vår.

skott totalt 25-36

utvisningar BHF 8×2 Hudik 6×2

domare Jesper Jatko

 

En riktigt tung förlust mot Östersund där BHF helt klart var värda poäng följdes upp med en klar förlust mot serieledarna Hudiksvall. BHF håller dock avståndet ner till lagen under strecket då 2/3 av serien spelat och 9 matcher återstår att spela. Härnäst väntar en ny resa norrut för BHF som i helgen tar sig an Boden och Piteå på bortais.

 

Övriga resultat och tabell finner ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se