KHC värvar

Nyförvärv x 2! 

Sportchef Daniel Stolt har gjort klart med totalt två st nyförvärv inför avslutningen av Allettan. 

En målvakt och en back kommer att ansluta till truppen. 

Antti Karjalainen – Målvakt från Boden Hockey. 

26-årige Antti som mäter 188cm kommer närmaste från spel i Boden Hockey där han totalt spelat 11 matcher denna säsongen.

Dessförinnan har Karjalainen huserat mestadels i Finland där det totalt har blivit 68 matcher i Liiga, 5 matcher i Champions hockey leauge samt i Mestis står Antti registrerad på 34 matcher. Antti Karjalainen har även representerat klubbar i Slovakien, Tyskland och Österrike. 

Oskar Jaskiewicz – Back från Zaglebie Sosnowiec. 

25-årige Jaskiewicz kommer närmast från spel i polska ligan och har även erfarenhet från spel i ligan i Belarus. 

Oskar Jaskiewicz har mycket erfarenhet från spel i Polens landslag där det totalt blivit 51 landskamper med spel i både A-landslag med bla kval till OS samt J18 och J20 VM. 

Sportchef Daniel Stolt tankar om nyförvärven:

”-Vi har hela tiden haft ambitionen och planen att säsongen ska bli lång, därav har vi nu stärkt upp i två lagdelar med en målvakt och en back. Backsidan har varit tunn sen Lucas Frank valde att lämna och beslutet var enkelt att då plocka in den polska landslagsbacken Oskar Jaskiewicz där vi får en rörlig tvåvägsback med rutin från bla spel i landslag. Av erfarenhet vet vi att skador kommer och för att säkra upp ytterligare så har vi valt att även signa målvakten Antti Karjalainen för att skapa en tydlig konkurrenssituation för Hugo och Jonathan. I Antti får vi en snabb målvakt med bra händer som dessutom har ett gediget CV och som är villig att ta kampen om speltid. 

En dag återstår innan fönstret stänger, och fram tills det stänger så stänger vi inga dörrar men sitter ändå lugnt i båten.”

Foto: Marcus Vilson