Straffseger mot Boden men förlust mot Piteå för Borlänge under helgens norrtripp

BOD – BOR  (4-5) (swehockey.se) PIT – BOR  (4-1) (swehockey.se)

Efter 2 raka förluster på hemmaplan åkte Borlänge Hockey norrut ännu en gång för möte med Boden och Piteå. Senast det begav sig blev det 2 storförluster. Skulle det bli ändring nu?

Mot Boden på lördagen så fick hemmalaget en drömstart när man tog ledningen redan efter 3 minuter. Men BHF vet inte ner sig utan skapade en del halvchanser mot hemmalaget i en annars tillknäppt period.

I den andra akten var det istället BHF som fick en bra start när Adam Helldén efter drygt 4 minuter kunna kvittera matchen.

Sen fick BHF ett gyllene läge i matchen då hemmalagets 1-0 målskytt Sebastian Harila åkte ut på ett matchstraff samtidigt som William Danielsen i BHF fick 2+2. BHF fick dock inte ordning på sitt powerplay och strax efter att hemmalaget blivit fulltaligt kunde man återta ledningen genom rutinerade Christian Nyman. 2 minuter senare när BHF fick en spelare på botbänken gjorde istället hemmalaget mål igen och 3-1 på tavlan. Men minuten senare fick BHF återigen kontakt då Martin Janolhs satte reduceringen till 3-2 i just numerärt överläge.

Charles Eklund som är kedjekompis med Janolhs kunde 4 minuter in i slutakten kvittera till 3-3 innan Boden återigen satte sig i förarsätet när Marcus Sandström satte 4-3. Men BHF skulle få till slut kvittering då Emil Lind laddade bössan och satte 4-4 med 2.39 kvar att spela.

Samme Emil Lind skulle sedan bli matchhjälte när han efter en mållös förlängning avgjorde på straffläggningen som följde som ende målskytt och bonuspoängen till BHF.

skott totalt 26-26

utvisningar Boden 33min BHF 10min

domare Filip Bohm

Dagen efter var det återigen dags för match när BHF åkte vidare ner till Piteå. Och släkten är värst brukar man säga när Petter Mäkitalo som tidigare spelat i Borlänge gav hemmalaget ledningen efter 6.53. Detta då BHF under en period sett heta ut.

Denna kväll kunde man inte spela på samma nivå som mot Boden och redan i inledningen av den andra perioden skulle matchen till att avgöras.

Piteå gjorde 2 mål inom loppet av 2 minuter vilket gjorde att BHF bytte målvakt och efter det aldrig kom in i matchen.

4-0 kom drygt halvvägs in i matchen i powerplay innan William Danielsen kunde reducera till 4-1 i powerplay.

I den tredje perioden spelade hemmalaget bara av tillställningen och trots att man åkte på ett matchstraff så såg BHF håglösa ut.

4-1 stod sig matchen ut och Piteå vann välförtjänt.

skott totalt 43-19

utvisningar Piteå 43 min BHF 18 min

domare Jimmy Andersson

2 poäng var åtminstone bättre än förra gången som BHF åkte upp på dessa 2 tuffa bortamatcher.

Nu väntar 3 raka hemmamatcher då Surahammar först gästar Borlänge ishall under onsdagskvällen och därefter ett dubbelmöte med Kiruna AIF lördag söndag.

BHF ligger för närvarande på 8e plats i tabellen vilket ger den sista platsen för att spela play-off. Man har 9 poäng tillgodo på Strömsbro och Kiruna AIF med 7 omgång kvar att spela.

Övriga resultat och tabell finner ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se