BHF besegrade Surahammar

BOR – SUR  (3-2) (swehockey.se)

 

En vecka med 3 hemmamatcher väntade för Borlänge Hockey med start ikväll när överraskningslaget Surahammar gästade Borlänge ishall.

Ett “Sura” som efter en stark helg med 2 raka segrar borta mot Kalix. Lagens sista möte denna säsong där BHF vunnit 2 och Sura 2.

Matchen började med isen redan efter dryga 3 minuter blev skadad vilket gjorde att ett kortare speluppehåll följde. Direkt efter så kunde Lukas Söderlund ge gästerna ledningen med 0-1 sedan BHFs målvakt Victor Eriksson missbedömt en studspuck i sargen.

BHF spelade efter målet upp sig och tröck ner gästerna i deras egna zon utan att få hål på förre BHF junioren Markus Rosén-Ekholm.

Junioren Olle Blank född 2003 som bildade BHFs 4e kedja tillsammans med tvillingbrorsan John och Hugo Wirell skulle med 18.10 på klockan göra sitt första mål i BHF när han hittade luckan vid första stolpen fram till 1-1. Bara 21 sekunder senare skulle samme Blank framför kassen återigen göra mål när han satte dit sitt andra fram till 2-1 ledning.

4.47 in i den andra perioden ordnade kaptenen Patrick Elfsberg 3-1 när han styrde in en passning från nära håll på Jacob Thors passning.

Men Surahammar kröp närmre när William Otter i powerplay hittade luckan bakom Victor Eriksson.

Perioden kantades av en del utvisningar vilket gjorde att spelet hackade.

I den tredje perioden så gästerna ut att inte orka hela vägen då man kom till spel med bara 3 kedjor. BHF var ett par gånger nära att öka på sin ledning men matchen blev ändå till slut spännande då Sura plockade ut målvakten med knappt 2 minuter kvar att spela. BHF höll dock hela vägen ut och vann med 3-2.

skott totalt 34-24

utvisningar BHF 4×2 Sura 2×2

domare Jesper Jatko

 

Efter en underhållande första period så blev de övriga 2 perioderna med händelsefattigare och sämre spel. Men 3 viktiga poäng in på BHFs konto som därmed behåller sitt försprång till lagen nedanför strecket och kampen om att spela slutspelet som stundar efter avslutad serie.

 

Nu väntar en helg i Borlänge ishall då Kiruna AIF gästar både på lördag och söndag.

 

Övriga matcher och tabell finner ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se