BHF tog dubbla segrar mot ett frustrerat Kiruna AIF

BOR – KAIF  (6-2) (swehockey.se)

BOR – KAIF  (10-4) (swehockey.se)

Dubbla möten mot Kiruna AIF på hemmaplan väntade för Borlänge Hockey under helgen.

 

Och det började på lördagen då BHF fick en drömöppning eftersom Charles Eklund redan efter 1.14 kunde styra in ledningsmålet för hemmalaget. BHF förde spelet inledningsvis men allt eftersom kom gästerna mer och mer in i matchen vilket gjorde att man efter 11.26 kunde kvittera i powerplay.

När BHF i upptakten av den andra perioden fick spela powerplay kunde Martin Janolhs återigen ge BHF ledningen med ett snabbt handledsavslut.

Detta skulle inte bli Janolhs första denna kväll.

Perioden var jämn och båda lagen skapade chanser mot 2 duktiga målvakter i form av Victor Eriksson och Alexander Nilsson.

Men i den tredje perioden började Janolhs show.

Efter 1.20 ökade han på ledningen till 3-1 när han klev in framför mål och sprätte upp pucken i nättaket.

Minuten senare så bröd William Danielsen en passning, serverade Janolhs som med en backhand snärtade upp sitt 3e mål för kvällen.

När BHF efter6 minuter fick chansen i powerplay kunde Patrick Elfsberg hitta fram med en läcker framspelning till Janolhs som rundade målvakten och skickade in sitt 4e raka mål i matchen och BHF hade 5-1.

Båda lagen kunde avsluta matchen med ett varsitt mål från Ricards Bernhards och Hugo Wirell vilket gav slutresultatet 6-2.

skott totalt 35-34

utvisningar BHF 4×2 Kiruna 4×2

domare Alexander Jidemo

 

På söndagen när returmötet skulle ske kändes det som att gästerna hade vaknat på fel sida sängen. Det var grinigt, gnälligt och småfult när det började gå emot.

BHF kom ut i matchen med ett gott självförtroende och William Danielsen kunde ge BHF ledningen.

 

Visserligen kunde gästerna kvittera efter 8.51 men sedan rann det på snabbt. Efter 10.38 satte Patrick Elfsberg dit 2-1. 12.50 var det John Blank som gjorde en såkallad “Foppastraff från 1994 OS” när han fixade 3-1 i ett friläge. När sedan Charles Eklund fick stå omarkerad och bomba in 4-1 fick gästernas målvakt Aleksanteri Heiskanen nog, drömde klubban i båsdörren och gick raka vägen in i omklädningsrummet. In kom lördagens målvakt Alexander Nilsson som inte heller han skulle få någon rolig kväll.

Mittakten började dock med att gästerna gjorde ett vackert styrningsmål fram till 4-2. Sedan drog sig Mikko Kumin på sig ett matchstraff efter ett fult tilltag. Då kunde BHF öka på till 5-2 genom Martin Janolhs som även gjorde mål denna kväll.

Kiruna fick också in ett till mål fram till 5-3 men var hela tiden på domare Calle Eriksson-Lilja efter avblåsning och hade synpunkter.

Det fula spelet och gnälliga fortsatte än mer i den tredje akten där Kiruna drog på sig ytterligare ett matchstraff och 3 utvisningar till. Detta gjorde att BHF ordentligt kunde dra ifrån.

6-3 genom Martin Janolhs, 7-3 halvminuten senare genom Casper Östberg. Emil Lind satte sedan sitt 11e mål i AllEttan med ett fint avslut. Sedan var det William Danielsens tur att göra sitt andra för kvällen när han var fri i slottet innan André Dahlqvist avslutade BHFs målskytte när han ordnade tvåsiffrigt åt BHF.

Kiruna fick dock sista ordet med en reducering men BHF vann med 10-4 medans gästernas spelare och ledare skämdes ut sig en aning. Målvakten Alexander Nilsson blev ordentligt förbannad på sina lagkamrater då de drog på sig utvisningar och koncentrerade sig på annat än att spela hockey då han blev lämnad själv alldeles för mycket.

skott totalt 53-23

utvisningar BHF 1×2 Kiruna 5×2 2×5 2×20

domare Calle Eriksson-Lilja

 

2 raka storsegrar för BHF mot ett Kiruna AIF som hade behövt fler spelare tillgängliga och ett bättre humör för att kunna störa. Mycket mål framåt för BHF som innebär att man efter dessa 6 poäng tog stora kliv mot att säkra spel i play-off. Man gick dessutom förbi både Forshaga och Piteå i tabellen efter helgens segrar.

Nu återstår 4 matcher av serien där 3 är på hemmaplan och 1 på bortais. Denna vecka spelas 1 match där BHF på söndag tar emot Strömsbro.

 

Övriga resultat och tabell finner ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se