BHF klara för play-off efter 4e raka segern

BOR – STR  (4-2) (swehockey.se)

 

För 3e gången denna AllEtta skulle Borlänge Hockey ta sig an Strömsbro som kom med god form till Borlänge ishall. 5 raka segrar och helt plötsligt häng på en play-off plats. Även BHF kom i god form till matchen med 3 raka segrar och motståndarna Strömsbro hade man besegrat i båda matcherna såhär långt.

BHF inledde matchen starkt och tryckte ner gästerna i deras egna försvarszon. Alexander Sahlin i gästernas mål fick bli varm i kläderna omgående utan att för den delen sättas på några riktiga prov.

När BHF fick matchens första utvisning kom också helt ologiskt ledningsmålet för gästerna istället. Nicklas Strid avancerade i offensiva zonen och hittade luckan vid närmsta stolpen hos Victor Eriksson i hemmakassen.

Men BHF skulle få utdelning efter all sin tid i den offensiva zonen. När man också fick chansen i powerplay kunde glödhete Martin Janolhs sätta kvitteringen via stolpen.

Bara dryga halvminuten senare rann Casper Östberg igenom och i friläget satte han dit 2-1 och Borlänge hade vänt på matchen.

I den andra perioden var spelet desto jämnare. Strömsbro klev högre upp i banan men det var BHF som efter ett vackert anfall skulle utöka sin ledning då Janolhs omarkerad i slottet kunde sätta dit 3-1 och sitt andra mål för kvällen.

När BHF lite senare fick spela numerärt överläge så kunde istället gästerna kontra in reduceringen till 3-2 när Fredrik Larsson gjorde sitt första mål i AllEttan.

BHF fick sedan en drömstart i den tredje akten när man fick chansen återigen i powerplay. Denna gång hittade André Dahlqvist fram till Martin Janolhs som pricksköt in 4-2 och sitt 3e mål för kvällen och sitt 9e! mål på 3 matcher! Snacka om storform.

Gästerna hade inte förmågan att störa Borlänge mer under kvällen och faktum är att hemmalaget kunde göra siffrorna större om inte Alexander Sahlin gjort en stark match i gästernas mål.

skott totalt 52-28

utvisningar BHF 1×2 Strömsbro 5×2 1×20

domare Filip Granrud

 

Med 3 omgångar kvar så har nu BHF säkrat spel i play-off. Man ligger nu på en 6e plats i tabellen 5 poäng upp till Kalix på platsen ovanför (BHF har 2 matcher mindre spelade) och 3 poäng tillgodo på Piteå som jagar bakom. Nu väntar en tuff helg på hemmais för BHF som under lördag och söndag tar emot Boden och just Piteå innan man avslutar serien borta mot Forshaga. Därefter startar play-off och vilka BHF får möta då kommer att väljas när serierna är avslutade.

Övriga matcher och tabell finner ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se