Dubbla förluster i sista hemmahelgen

BOR – BOD  (2-7) (swehockey.se) BOR – PIT  (1-3) (swehockey.se)

Efter en AllEtta med blandad kompott för Borlänge Hockey så skulle man under helgen spela sina sista hemmamatcher i AllEttan Norra innan det snart drar igång med play-off. En ny helg med motståndare från norr då Boden och Piteå gästade Borlänge ishall för första gången denna säsong.

Och lördagens match mot Boden började på bästa sätt för BHF som redan efter 2.53 tog ledningen i powerplay när backen Viktor Bemström dundrade in sitt 6e mål i AllEttan.

Boden fick efter 4.31 ta time-out då BHF sköljde över gästerna. Det skulle visa sig ge exakt den effekt man efterfrågade.

Boden tog därefter över spelet och med 13.14 på klockan kunde gästerna till slut kvittera.

Matchen skulle sedan avgöras i mittakten då Boden var oerhört effektiva mot ett BHF som såg lite mer ängsligt ut än i den första perioden.

Boden gick från 1-1 till 1-4 då Sebastian Harila, Pontus Johansson och Filip Lindén kunde ge Boden fördel i matchen.

I den tredje perioden började spelet bli aningen gruffigare sedan en incident skedde i slutfasen av mittakten.

Det gynnade Bodens tuffa och säkra spel som kunde göra både 1-5, 1-6 och 1-7 innan BHFs unge Leon Cadei Hackley som gjorde a-lagsdebut kunde putsa till siffrorna till 2-7.

skott totalt 24-40

utvisningar BHF 9×2 Boden 5×2

domare David Laksola

På söndagen sen så var det Piteå som stod för motståndet och där skulle det istället vara en svag första period samt ineffektivitet som skulle fälla BHF denna match.

Piteå kunde göra 0-1 efter drygt 5 minuter genom Simon Hedlund. Med drygt 3 minuter kvar att spela kunde Petter Mäkitalo göra 0-2 i sin gamla hemmaborg. BHF skapade mycket målchanser men kunde inte överlista duktige John Westermark i bortakassen.

BHF fortsatte att försöka få hål på Westermark men hade ofantligt svårt att sätta dit de fina chanser men fick med bland annat missat öppet mål och flera fria lägen i slottet.

Istället kunde gästerna kontra in 0-3 med 4 minuter kvar av perioden.

I den tredje perioden dominerade BHF spelet och Piteå fick inrikta sig på försvar och spela sarg ut vilket man gjorde bra. BHF fick visserligen in en reducering efter 8.47 när Leon Cadei Hackley i sin andra a-lagsmatch även gjorde mål denna gång fram till 1-3. Succé för 18 åringen som gjort mål i sina 2 första matcher. Det hjälpte dock inte hans BHF till framgång utan Piteå höll undan matchen ut och gick förbi BHF i tabellen.

skott totalt 45-31

utvisningar BHF 5×2 Piteå 3×2