BHF vann sista AllEttanmatchen och blev seedat inför play-off

FOR – BOR  (1-5) (swehockey.se)

2 lag kom till spel i Ängevi ishall med 2 olika förutsättningar. BHF var redan klara inför matchen men hade vid seger chans att gå om Piteå (vid förlust) och på sätt bli seedad i kommande play-off med hemmaplansfördel i första rundan. För hemmalaget Forshaga så var det bara 3 poäng som gällde samt att Strömsbro skulle förlora sin match för att ha chans att förlänga säsongen.

BHF ägde mycket puck men utan att skapa några egentliga farligheter inledningsvis. Det skulle dröja drygt halvvägs in i den första perioden innan matchens första mål skulle falla då backen Adam Bäckehag tog ett skott från dålig vinkel som letade sig in bakom Eric Forsberg i hemmakassen.

Tidigt i den andra perioden hittade Charles Eklund snyggt över till Emil Lind vid bortre stolpen som bara hade att raka in 0-2. Men Forshaga fick kontakt nästan omgående då William Eriksson satte dit 1-2 efter en fin spelvändning från hemmalaget.

BHFs och hela AllEttans poängkung Martin Janolhs passade sedan på att återigen ge BHF en tvåmålsledning när han skickade dit 1-3.

När man väntade på ett forcerande hemmalag i den tredje perioden spelade BHF istället med enkelhet och Forshaga gavs aldrig chansen att komma ikapp.

William Danielsen satte 1-4 och sitt 5e mål i AllEttan innan Henning Rothsten som BHF har på lån från Moras J-20 lag fick avsluta det hela med att göra sitt första mål i BHF tröjan när han ordnade slutresultatet till 1-5 i öppen kasse.

 

skott totalt 29-32

utvisningar Forshaga 6×2 BHF 5×2

domare Jesper Karlsson

 

I och med förlusten för Forshaga så har man alltså spelat klart för säsongen och får gå på tidig semester och träna inför nästa Hockeyettansäsong. För BHF väntar nu en knapp vecka med träning innan stundande play-off startar.

BHF slutar till slut på en 6e plats i tabellen: AllEttan Norra | stats.swehockey.se

Man kommer att börja på bortaplan tisdagen den 22/3 och har därefter 1 eller 2 hemmamatcher fredag lördag beroende på resultat. Vilka man får möta avgörs i veckan.

Lag som är klara för play-off och som BHF kan få möta är följande: Huddinge, Vimmerby, Piteå, Strömsbro, Lindlöven, Visby/Roma. Sedan står det mellan Halmstad/Tranås samt Arlanda/Teg. BHF som är lägst rankad kommer att få det lag som blir över när följande lag valt sina motståndare: Boden, Väsby, Surahammar, Mariestad, Kalix, Karlskrona, HC Dalen.