Det här väntar Kalix nu – stegen i kvalhockeyn mot Hockeyallsvenskan

Kalix Hockey kommer med start tisdagen den 22 mars spela kvartsfinalmatch. Det har varit klart en längre tid. Klart är också att Kalix slutar på femte plats i Allettan Norra även om sista omgången ännu inte är spelad (onsdag 16 mars). Detta innebär att Kalix får välja motståndare förmodligen som 6:e lag (ev. 5:e).

Det innebär en bortamatch tisdag den 22 mars och en hemmaretur i PART Arena fredagen den 25 mars. En eventuell tredje och avgörande match spelas även den hemma i PART Arena, lördagen den 26 mars.

Vilka Kalix då kommer att möta blir klart efter söndagens val av motståndare till kvartsfinalerna. Sexton lag ska spela. Tolv lag från Allettan samt fyra från Vårserierna och de åtta bäst rankade lagen väljer motståndare bland de åtta sämre rankade lagen. I skrivande stund får Kalix välja som nummer sex men det kan även bli så att laget får välja som femte beroende på resultaten i sista omgången (om Mariestad förlorar och Kalix vinner).

Om Kalix vinner sin kvartsfinal väntar spel i semifinal veckan efter då tolv lag återstår. Ettan och tvåan från de båda Allettanserierna samt de åtta vinnarna från kvartsfinalen. Likt kvartsfinalspelet så väljer de sex främsta lagen motståndare och segrarna av semifinalspelet, sex lag totalt, går slutligen till kvalserien till Hockeyallsvenskan där lagen möts hemma och borta, totalt tio matcher i denna kvalserie och där vinnaren får spela i Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Foto: Oliver Åström