Stark seger av BHF mot Visby/Roma på bortais i första play-offmatchen

VIS – BOR  (0-3) (swehockey.se)

Så drog slutspelet i Hockeyettan igång under tisdagskvällen och Borlänge Hockey gick in i handlingarna då man som sista lag fick välja motståndare och kvar var Visby/Roma som man mötte i play-off för 2 säsonger sedan och blev utslagna.

Den första perioden var spelmässigt jämn och båda lagen märkte av spelet som tilläts från domare Henrik Fluch som släppte allt i den första perioden och lät spelet fortgå.

BHF som visade prov på bra spelvändningar skulle också ta ledningen i precis en sådan när backen Emil Rangedal tog ett eget initiativ och kunde sätta dit 0-1 på sin egen retur.

BHF hade Oliver Norgren i målet då Victor Eriksson saknades och denne visade prov på ett lugn i kassen och stoppade alla Visbys försök i inledningen.

I inledningen av den andra perioden tryckte hemmalaget ner BHF djupt i zonen rejält de första 5-6 minuterna och Oliver Norgren stod för 2 jätteräddningar när Visby hade fina bud på kvittering.

När matchens första utvisning sedan skulle falla på BHFs Adam Bäckehag ändrades matchbilden. BHF spelade formidabelt i boxplayspelet och kunde med det få energi. Man började själva skapa en del lägen och strax efter att man kunde klara av ytterligare ett numerärt underläge kunde man också ta tillvara på ett misstag från hemmalaget. Marcus Karlberg snappade upp ett felpass, avancerade och dundrade upp 0-2 i krysset efter 14.43. Med mindre än minuten kvar att spela visade BHF upp ett såkallat klapp-klappspel ala Sovjet och Martin Janolhs kunde sätta dit 0-3 i öppen kasse.

I den tredje perioden kontrollerade BHF händelserna och halva perioden försvann som en vind.

BHF var nära att öka på sin ledning till 0-4 men träffade stolpen. Visby/Roma försökte få till en sista anstormning med att söka upp BHF spelare och ändra matchbilden till lite mer grinigt men BHF spelade lugnt och disciplinerat försvarsspel och kunde hjälpa Oliver Norgren att hålla nollan och BHF tog hem match 1 i bäst av 3.

 

skott totalt 31-25

utvisningar Visby 6×2 BHF 8×2

domare Henrik Fluch

 

En pangstart för BHF i play-offspelet med en fin 0-3 seger. Nu har man 2 matchbollar på hemmaplan då matchserien vänder till Borlänge ishall. Fredag kväll (19.00) spelas match nummer 2 och då har BHF chansen att nå finalen innan kvalserien om man besegrar Visby/Roma ytterligare en gång. Skulle ö-borna kvittera tillställningen väntas en helt avgörande match i Borlänge ishall på lördagen klockan 15:00. Så se till att kom ner till hallen nu på fredag kväll klockan 19.00 och hejja fram BHF till ett eventuellt avancemang i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Biljetter går att förköpas via hemsidan.

 

Övriga resultat semifinalspelet match 1:3

Wings HC Arlanda – Bodens HF 2-3 (förl)

Lindlövens IF – Väsby IK HK 3-2

Huddinge IK – Surahammars IF 4-1

Halmstad Hammers HC – Mariestad BoIS HC 2-3

Piteå HC – Kalix HC 3-6

Vimmerby HC – Karlskrona HK 8-2

Strömsbro IF – HC Dalen 2-5