Visby kvitterade mot BHF, nu väntar en helt avgörande drabbning

BOR – VIS  (2-3) (swehockey.se)

Ikväll hade Borlänge Hockey chansen att ta sig vidare i play-off spelet när Visby/Roma gästade Borlänge ishall i rond 2 i bäst av 3. BHF vann den första matchen på Gotland med 0-3 och hade således matchboll ikväll.

Men det var gästande Visby/Roma som inför 699 åskådare öppnade matchen piggast då de var tvungna att vinna för att hålla säsongen i liv minst 1 match till.

Oliver Norgren som höll nollan i tisdags fortsatte på sin fina inslagna väg genom att göra ett par fina aktioner inledningsvis.

Men när Adam Bäckehag drog på sig matchens första utvisning var det nära att BHF tog ledningen då Emil Lind åkte till sig ett friläge men som duktige Anton Malmborg kunder parera. Och när spelet strax därpå vände kunde William Enerot från nära håll sätta dit ledningsmålet i öppen kasse när han tog vara på en retur.

BHF hade ofantligt svårt att nå upp i samma klass som i söndags. Man var inte alls lika rappa i skridskoåkningen och slarviga i passningsspelet vilket gjorde att Visby fick långa anfall. BHF kom undan med 0-1 och det kunde man tacka Norgren för.

Drygt 3 minuter in i mittperioden skulle gästerna från Gotland ta vara på en ny omställning. Amerikanen Chase Phelps kunde även han från nära håll stöta in en retur och 0-2 var ett faktum.

Men bara 1½ minut efter målet tog backen Marcus Björk ett eget initiativ när han tog fart från den egna zonen, drog ifrån ett par Visbyspelare och skickade mycket vackert in 1-2 i bortre krysset.

Därefter hettade det till rejält och slagsmål utbröt varpå hemmalagets Alexander Pettersson och gästernas Lukas Carlsson hade spelet färdigt i matchen.

Visby hade med mer skärpa och lite tur kunnat avgöra matchen i mittakten då BHF fortsatte att slarva med passningsspelet men Oliver Norgren höll BHF kvar i matchen.

I inledningen av den tredje perioden kom BHF ut som ett helt annat lag. Man dominerade inledningsvis händelserna och hade redan efter 2 minuter skapat fler lägen än på hela matchen. Bland annat kunde en ribbträff från Casper Östberg letat sig neråt och i mål istället för uppåt och gett BHF ny energi men Malmborg hade den gången turen på sin sida.

När BHF sedan fick spela powerplay var det nästa ramträff som kom för BHF när Martin Janolhs skickade en puck i insidan av stolpen och ut.

Men i samma powerplay kom ändå det förlösande målet när Andre Dahlqvist skott från blålinjen letade sig in bakom en skymd Malmborg.

Efter målet avtog BHFs press och gästerna flyttade upp spelet igen för att inte försvara hela perioden även om det nu blev mer sarg ut än i de 2 tidigare perioderna.

BHF försökte i slutskedet få till en kvittering men lyckades inte överlista Malmborg fler gånger denna kväll och Visby kunde ta matchserien till 1-1 och därmed få en helt avgörande match i morgon klockan 15.00 i Borlänge ishall om vilket lag som fortsätter sin resa mot kvalserien till Hockeyallsvenskan och vilket lag som spelat färdigt för säsongen.

skott totalt 31-49

utvisningar BHF 5×2 1×5 1×20 Visby/Roma 4×2 1×5 1×20

domare Filip Granrud

 

En grinig, småful och intensiv match bjöd de båda lagen på inför de 699 personer som kom till hallen ikväll. Precis så som det ska vara när det vaknas slutspel. Och i morgon avgörs det som sagt vilket lag som tar sig vidare till semifinal i slutspelet.

Lag som ikväll blev klara i och med 2-0 i matcher blev Boden, HC Dalen och Kalix.

De andra matcher som återstår i morgon och vilket lag som tar sig vidare till semifinal och där det också är 1-1 i matcher är Mariestad-Halmstad, Väsby-Lindlöven, Karlskrona-Vimmerby och Surahammar-Huddinge.