BHF tog hem rond 1 mot Nybro i Semifinalen

BOR – NYB  (3-2) (swehockey.se)

 

Ikväll inleddes semifinalspelet i Hockeyettan mot den Hockeyallsvenska kvalserien.

Borlänge som blev valda som lag nummer 2 av Nybro Vikings inledde på hemmaplan i en ny bäst av 3 serie.

Nybro visade tidigt att var sugna på att spela igen efter att ha vilat sedan AllEttan avslutades. Man styrde spelet inledningsvis men Borlänge spelade snabbt upp sig. Efter 8.34 kom matchens första mål när kaptenen Patrick Elfsberg snappade upp en studspuck och skickade in 1-0 vid bortre stolpen.

Strax innan periodpaus så fick till slut gästerna hål på Oliver Norgren som såhär långt in matchen gjort en strålande insats när Fredrik Strömgren vispade in en lös puck från nära håll.

BHF inledde andra perioden piggt och med 6.46 på klockan skickade backen Emil Rangedal iväg ett snabbt skott direkt efter tekning som letade sig in bakom Robin Johansson i Nybros mål.

Därefter skulle gästerna ta över matchbilden och trycka ner BHF i deras egna zon ett par minuter. Man fick flera långa anfall men Norgren kom ut bra med hjälp av ett bra försvarsspel. Gästerna gavs en bra möjlighet till kvittering när man fick ett straffslag men Janne Väyrynen kunde inte överlista Norgren.

Mitt i Nybropressen så kom BHF i en spelvändning och Patrick Elfsberg hittade fram till en framrusande Marcus Björk som rundade kassen och lade in 3-1 via köksvägen. Ett mycket vackert hockeymål av Borlängebacken.

De flesta trodde att Nybro som är dunderfavoriter i denna matchserie med målsättning att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan skulle komma ut som ett gäng hungriga vargar i slutperioden men det var faktiskt BHF som spelade med ett lugn och hade mestadels puckinnehavet. Man spelade med ett fint lugn, kontrollerade pucken på ett bra sätt och hade ett par lägen att göra 4-1.

I slutskedet så kom dock gästernas press och man plockade även ut målvakten Johansson i ett sista försök att komma ikapp målmässigt. Och det skulle ge utdelning då Fredrik Strömgren i trafiken framför mål kunde trycka dit sitt andra mål för kvällen med 57 sekunder kvar att spela.

Närmare än så kom inte gästerna och BHF tog hem den första matchen.

skott totalt 41-33

utvisningar BHF 2×2 Nybro 3×2

domare David Laksola

 

1-0 i matcher till Borlänge alltså i denna semifinal. Vinst i semifinalspelet skulle innebära en plats i den Hockeyallsvenska kvalserien. Nu väntar match 2 nere i Nybro på fredag kväll. Vinner Nybro spelas en helt avgörande match i Nybro på lördagen.

Övriga resultat Semifinaler:

Surahammar – Hudiksvall 5-2

Dalen – Boden 2-1

Kalix – Östersund 3-6

Vimmerby – Väsby 1-5

Halmstad – Kalmar 4-0