Ordförande sammanfattar säsongen

En säsong är över och en ny är påbörjad

Inför den här säsongen gjordes ett rejält nybygge efter att säsongen dessförinnan behövt kvalspela för att hålla oss kvar i hockeyettan. Vi hade höga förhoppningar på laget efter att ha gjort en riktigt bra försäsong med flera övertygande vinster. När serien väl kom igång så kantades den av konflikter i hockeyettan och en pandemi i samhället som inte verkade vilja släppa taget om oss. Det var bojkotter av bortamatcher, uppskjutna matcher och allmän oordning och när krutröken lagt sig så missade vi allettan med 1 mål och Dalen snodde allettanplatsen framför näsan på oss. Detta var såklart en besvikelse för oss men som vanligt i södra hockeyettan så är det oerhört jämnt om platserna och inför säsongen så hade samtliga lag utom Hanhals ambitionen att nå allettan.

I fortsätningsettan har vårt spel varit alldeles för ojämnt för att vi ska vara nöjda, det var en stor besvikelse då vi missade de översta placeringarna för fortsatt spel mot kvalserien. KRIF Hockey har högre ambitioner än att hamna där vi hamnat de senaste två säsongerna!

Inför stundande säsong görs en hel del förändringar för att vi ska nå nya höjder säsongen 22/23. Emil Ivansson har fortsatt vårt fulla förtroende att bygga och leda laget 22/23. Vi vill samtidigt passa på att tacka Torbjörn “Tuben” Svensson som valt att lämna efter 3 fina år som assisterande bredvid Emil. 10 spelare lämnar årets trupp och vi ska ersätta dessa med ett ännu starkare manskap. Ett flertal förlängningar är presenterade och ännu fler är gjorda. Ett flertal kontakter med nya spelare är tagna så som ni märker är arbetet inför säsongen 22/23 redan i full gång!

Emil har sagt det i flera olika sammanhang och det tåls att sägas igen. Emil tycker själv att hans vassaste nyförvärv inför den gångna säsongen var fystränaren Johan Håkansson. Inför kommande säsong har Johan skrivit på ett 12-månaders kontrakt vilket innebär att KRIF Hockey bedriver gemensam sommarträning vilken redan är påbörjad. Detta är unikt på hockeyettan-nivå och något vi är stolta över att kunna erbjuda våra spelare.

Inför kommande säsong ska vi också utveckla vårt event runt matcherna. 22/23 ska det vara lockande att gå på hockey både av sportsliga och upplevelsemässiga skäl.

Vårt J20-lag har gjort en fantastisk säsong och bjöd på ordentliga publikfester i kvalet till J20 Regional. Grabbarna lyckades tyvärr inte nå hela vägen upp i seriesystemet. I övrigt har det varit full verksamhet i Soft Center Arena under säsongen med lag i seriespel och deltagande i cuper. Vår ambition till nästa säsong är att rekrytera ännu fler barn till KRIF Hockeys skridsko- och hockeyskola där vi tyvärr sett ett tapp de senaste åren. Återväxten är A och O för vår förening och ungdomarna är vår framtid.

Jag vill avslutningsvis uppmärksamma och sända ett stort tack till alla fina ledare, sponsorer, fans och alla våra volontärer som stöttat oss under året och jag hoppas att vi alla ses i Soft Center Arena även kommande säsong. Tusen tack!

Styrelsen genom Conny Berg

KRIF Hockey – Alltid Oavsett!