Tim Welin klar för KHC

Sportchef Daniel Stolt och backen Tim Welin är överens om ett kontrakt för säsongen. 2022/2023. 

19-årige Welin kommer närmast från spel i Väsby IK, men startade säsongen i AIK där han spelade 7 matcher i Hockeyallsvenskan 22/23. 

184 cm långe Welin har spenderat sin juniortid i AIK och har Sollentuna HC som moderklubb. Totalt står Tim registrerad på 8 matcher i Hockeyallsvenskan och föregående säsong i Väsby noterades Welin för 17 poäng på 27 matcher fördelat på 2 mål och 15 assists. 

Tim Welin om att skriva på för Kalmar HC:

”-Det känns väldigt bra att ha signat för Kalmar. När jag fick reda på att Kalmar var intresserade så var det inte mycket att tveka över. Kalmar är en klubb som har höga ambitioner dessutom spelar en väldigt rolig hockey, det är något som jag tror skulle passa mig och något som jag vill vara en del av.”

Sportchef Daniel Stolt om Welins signatur:

”-I Tim får vi en skicklig och utvecklingsbar back som trots sin unga ålder gjort en hel del seniormatcher under föregående säsong. Vi ser att Tim kommer passa bra hos oss och i sättet vi vill spela.”

Varmt välkommen till Kalmar HC, Tim Welin! 

Foto: Lars Sundin