Inför Comet/Halden borta

Vad jag förstod så har ni gått in i en lite tyngre träningsvecka. Vad innebär det rent konkret?

– Det handlar väl egentligen om att skapa en stabil fysisk grund att stå på inför höstens seriespel. Vi har ju en bra fysisk startpunkt i och med det vi gjort under sommaren men nu handlar det väl även att bygga vidare med de sakerna på isen så det blir än mer hockeyspecifik ork.

Men det är en balansgång med att ”bryta” ner kroppen och att inte få förslitningar dessutom kan man inte heller skapa formtoppar a´la ett friidrotts-VM då vi ska vara bra under dryga två månader till att börja med innan grundserien är spelad. Men under en period bryta ner oss för att komma stärkta tillbaka kan man väl kort sammanfatta det.

Trots det tycker jag inte vi ska ta detta som någon ursäkt utan bara se det som det är och vi vill se bra prestationer trots det. Dessutom tuff konkurrens om platserna så bara ut och visa att

man pallar de något tuffare dagarna också.

Söndagen bjöd på målfest och resultatet skrevs till 9-1 mot Comet/Halden. Vad är din analys av matchen?

– Bra fart och arbetsmoral samtidigt som vi visade att det finns skicklighet i detta laget. Många bra tecken på saker vi tränat på.

Josh bjöd på inte mindre än 4 mål och 1 assist. Vad är dina intryck av honom hittills?

– En härlig kille som smält bra in i laget. Visade väl också att målsinnet finns kvar och en av anledningarna att vi trodde på honom som det även i en nivå högre upp. Sen kan väl en och annan belackare tycka att det berodde på motståndet, men om det var så enkelt så kunde man ju undra varför ingen annan gjort 4 mål i den här matchen eller när det hände senast i SIK. Han har ju dessutom skapat mycket chanser tidigare utan att det blivit mål. Spännande avtryck de första veckorna och upp till honom att ta tillvara på tiden nu framåt med hjälp av övriga spelare/ledare.

Nu väntar Comet/Halden igen och vi får väl tro på en lite annan matchbild under fredagskvällen?

– Ja alla matcher är nya matcher och utgångar speglas ju en del av matchstarter. Nu skapade vi oss ju bra förutsättningar på vårt sätt att börja på 100%. Ger vi bort det övertaget ikväll så får vi säkert det kämpigare. Det finns ju säkert en revanschlusta hos motståndaren också.

Vilka vilar i laget i kvällens match?

Victor Bolinder på backsidan medan Jonathan Ström, Oscar Johnsson och Jesper o Jacob Emanuelsson står över på fw:s delen,

Blir det Robin eller Fritz som vaktar kassen?

– Målvakterna snurrar vidare så Robin Wallin in idag.

LÄS MER – Hockeyettans intervju med Staffan Lundh * Truppen * Nyförvärven * Målsättningen