Oerhörd tung förlust för BHF i seriepremiären, tappade segern i slutsekunderna

SIK – BOR  (4-3) (swehockey.se)

Idag var det dags för seriepremiären för Borlänge Hockey i Västra Hockeyettan säsongen 2022/2023. Efter 4 raka segrar på försäsongen kom BHF med ett gott självförtroende inför en tuff uppgift då Skövde IK väntade på bortais i premiären.

BHF som med sitt oerhört unga och oerfarna lag är tippade i botten av tabellen denna säsong var dock laget som fick öppna målskyttet i matchen. Det var unge Leon Cadei Hackley som knappt 15 minuter in i matchen snodde åt sig pucken i anfallszonen och pricksköt in ledningsmålet för BHF.

En period som annars tillhörde hemmalaget Skövde spelmässigt.

Den andra perioden kantades av flera BHF utvisningar som man klarade av med både tur och bravur.

Ende målskytt i perioden var Ludvig Westerlund som gjorde sitt första mål i BHF tröjan.

Tidigt i den tredje perioden ökade Charles Eklund på BHFs ledning till 0-3 och en skräll såg ut att vara ett faktum.

Skövde fick efter 7.09 in sitt första mål för säsongen när David Lunkmark styrde in reduceringspucken.

Hemmalaget ökade trycket mot BHF och Oliver Norgren gjorde en kanonmatch i målet.

Tiden såg ut att rinna ut för hemmalaget när man fick chansen i powerplay med halvminuten kvar. Med utplockad målvakt och tekning i anfallszonen kunde man med 21 sekunder kvar prickskjuta in 2-3 och ge ett hopp till hemmapubliken. Och man hade denna gång tur med studsarna när pucken hamnade hos Adam Thilander som tog i för kung och fosterland och fick se pucken segla in i nättaket med endast 3 sekunder kvar! BHF hade alltså segern med 21 sekunder kvar men ett starkt hemmalag kom tillbaka med 2 sena mål.

Förlängningen slutade mållös och det hela avgjordes sedan på straffar där Skövdes Joshua Laframboise blev ende målskytt och bonuspoängen gick till hemmalaget.

skott totalt 37-17

utvisningar Skövde 1×2 BHF 6×2

domare Jesper Karlsson

En oerhört tung förlust för BHF som hade segern i en liten ask med bara halvminuten kvar att spela. Trots en bra premiär där man pressar Skövde på bortais hela vägen så svider såklart förlusten när segern var så nära.

Nu får BHF chans till revansch när man på onsdag har hemmapremiär mot Köping där publiken dessutom har fri entré. Så se till att komma till hallen. Matchstart 19.00 onsdag 5/10.