Stark vändning av BHF

BOR – FOR  (4-3) (swehockey.se)

Under söndagseftermiddagen tog Borlänge Hockey emot Forshaga IF i det första mötet denna säsong.

En match där det verkligen svängde fram och tillbaka med målchanserna och där förre BHF spelaren Joel Källström Englund som just nu är inlånad till Forshaga från Hedemora gavs 2 frilägen under de första minuterna i matchen. I det andra efter 2.23 kom ledningsmålet för gästerna när han överlistade dagens målvakt i BHF kassen Emil Ranehamn.

Med knappt 2 minuter kvar av perioden kunde Källström Englund dubbla sin och lagets målskörd när han med en fin backhand sprätte upp 0-2 i bortre krysset.

BHF fick en bra start i mittakten när Casper Östberg distinkt skickade in reduceringen till 1-2 bakom Eric Forsberg.

Båda lagen bytte chanser med varandra men det dröjde till 18.28 på klockan när William Johannesson lämnades helt fri i slottet och skickade in 1-3 till Forshaga.

BHF hade spelet och hittade ett par chanser men gav också bort många frilägen och 2 mot 1 ettor. Så Emil Ranehamn hade trots 3 insläppta mål hållt BHF kvar i matchen med fina parader.

BHF jagade i den tredje perioden en upphämtning och efter halva perioden spelad kunde Charles Eklund till slut överlista Forsberg i målet och 2-3 på tavlan.

Kaptenen Patrick ”Pata” Elfsberg kunde sedan trycka in kvitteringen efter en stökig situation framför målet då 3.36 återstod.

Dessförinnan hade gästerna ett mål bortdömt.

Med 2 sekunder kvar av matchen skickade sedan Isak Garfve en backhand i stolpen och BHF var nära ett avgörande.

Avgörandet skulle istället ske på straffar där Ludvig Westerlund blev ende målskytt för Borlänge och gav därmed sitt lag bonuspoängen.

skott totalt 35-26

utvisningar BHF 1×2 Forshaga 1×2

domare Markus Yngvesson

En stark upphämtning av BHF när man vände 1-3 till seger i en otroligt svängig tillställning.

Nu har halva serien spelats och man har mött alla lag en gång. Nu vänder det om och andra halvan skall spelas. BHF ligger halvvägs in i serien på en 7e plats med 12 inspelade poäng men med bara 2 poäng upp till topp 5.

På söndag börjar serien om och då är det Skövde IK som gästar Borlänge ishall.

Övriga resultat och tabell finner ni här: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se