Suddenförlust i omstarten

BOR – SIK  (2-3) (swehockey.se)

Efter att halva serien spelats så var det under söndagseftermiddagen dags att ta sig an den andra halvan av serien när BHF premiärmotståndare Skövde IK gästade Borlänge ishall.

BHF som sökte revansch efter nederlaget i premiären där man tappade 3-1 till 3-3 den sista halvminuten. Dock skulle liknande scenario utspelas igen.

Matchen öppnades i ett hiskeligt tempo där det gick fort ute på isen. BHF var det lag som styrde spelet men gästerna var starka i sin omställning.

BHF låg dock hårt på sina motståndare som hade chansen att ta serieledningen vid 3 poängare i matchen.

Drygt halvvägs in i den första perioden tog Emil Lind ett smart skott som Fritz Abrahamsson i bortakassen styrde rakt ut till Borlängesonen Dennis Hedlund som enkelt kunde raka in 1-0 och sitt första mål i moderklubben i seniorsammanhang.

I den andra perioden förde BHF spelet än tydligare och det var mest när BHF hade en spelare i utvisningsbåset då gästerna fick lite tryck.

Med drygt 3 minuter kvar att mittakten ökade BHF på sin ledning snyggt då Casper Östberg skickade dit en projektil i bortre krysset.

2-0 ledning inför slutakten och det såg lite ut som att hemmalaget i den tredje påmindes om premiären och detsamma gällde för Skövde som satte högsta fart omgående. Det gav också utdelning när Jesper Emanuelsson efter 3.21 satte första pucken bakom Emil Ranehamn i BHF målet.

Bara 4 minuter senare var det dags igen när Skövde spelade powerplay. En lös puck framför mål hamnade hos Anton Lundmark som enkelt kunde sätta dit kvitteringen.

BHF lyfte sig efter målet och även om det var Skövde som nu var på jakt efter ett segermål så jämnades spelet ut sig och det blev förlängning.

Där tog det 18 sekunder innan Skövde avgjorde och tog med sig bonuspoängen.

skott totalt 24-35

utvisningar BHF 3×2 Skövde 2×2

domare Hampus Springare

publik 261

Återigen en stark insats av BHF mot Skövde men dock bara i 2 perioder. Andra gången på raken nu när BHF tappar en ledning i slutperioden, något som man framöver behöver jobba på. Man får dock med sig en viktig poäng i kampen om topp 5. Man ligger på en 7e plats i tabellen med 3 poäng upp till Surahammar som just nu innehar den sista AllEttanplatsen.

På onsdag väntar bortamatch för BHF som åker till Köping.

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se