Hudik vann toppmötet mot Boden. FOTO: FLYWOOD STUDIO

Resultat 20 november * Hudik vann toppmötet * Drömdebuten i Huddinge * KRIF vann efter tränarbytet * Lindlöven & Skövde mot Allettan

Söndag – och en fullspäckad Gameday i ligan.

I dag har hela 17 matcher spelats.

Så gick det i Hockeyettan söndag 20 november.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna:

NORRA:

* Kalix succéduo Christoffer Björk & Emil Lindblom gjorde sju poäng tillsammans i lördags och Lindblom, 23, inledde med att skicka in 1–0 i söndagens bekväma seger mot Örnsköldsvik (6–1 till slut).

Lindblom gjorde också 6–1 och är nu uppe i elva mål.

– Lindblom och Björk gör ett fantastiskt jobb. Jag är så jävla glad att jag får spela med dem (skratt). Det är bara hålla klubban i isen så brukar de två lösa det. Det är två riktigt skickliga hockeyspelare som gillar att vinna. Allt har klickat i år och vi får stort förtroende av tränarna. Då är det skönt att vi kan ta vara på det, sa John Hansson, tredje spelaren i toppkedjan, till NSD efter lördagens match mot Teg (5–1).

* Sundsvall befäste sin plats ovanför Allettan-strecket via 5–3 mot jumbon Kiruna AIF efter två snabba mål i inledningen (det stod 2–0 redan efter 03.47). AIF har nu tolv raka (!) förluster i norra serien.

* Kiruna IF tog en blytung streckseger hemma mot Teg efter två nya mål av succévärvningen Anton Tano, 29, som nu gjort fyra mål på två matcher.

Racet om plats fyra och fem verkar nu bli en trekamp mellan just IF, Sundsvall och Kalix. Spännande!

* Hudiksvall vann seriefinalen hemma mot Boden. Jesper Wiberg bröt dödläget med 1–0 och Samuel Eriksson fyllde på med 2–0 i början av tredje, men en reducering med tio minuter kvar gav ett dramatiskt slut.

* Vännäs-Piteå slutade 2–5.

SÖDRA:

* Första matchen utan sparkade Emil Ivansson för KRIF.

Hur det gick? Jodå, nye tillfällige coachen Marcus Jörgensen kunde inte fått en bättre start.

De vann borta mot Tyringe (4–2) och Martin Pärna svarade för fyra poäng (2+2).

* Här vann också KHK programenligt hemma mot Borås efter två snabba mål inom fyra minuter i period ett (Todd Winder och Sebastian Sundlöv) och gick upp i tabelltopp.

ÖSTRA:

* Seriefinal här i kväll: Väsby mot Visby.

Och hemmalaget rivstartade i Renew Arena när Tobias Liljendahl smällde in 1–0 redan efter 40 sekunder. Det blev en vägvisare för matchen och Väsby vann till slut med 4–1 har nu tolv raka segrar. Imponerande!

* Bröderna Ahlström debuterade för Huddinge i bortamötet mot Strömsbro – och jodå, de 36-åriga tvillingarna kommer nog bli nyttiga för sin moderklubb i vinter. Victor gjorde 2–2, framspelad av brorsan Oscar och samma duo fixade också 3–3 i boxplay.

Hur matchen slutade? 4–3 till Huddinge sedan Oscar Ahlström avgjort med en enda sekund kvar!

Snacka om succédebut.

* Sören Dietz Larsen har en fin målform. Nyköpings dansk smällde in två nya mot Segeltorp och är nu uppe i nio fullträffar i höst.

* Övriga resultat: Vallentuna-Hanviken 2–3 (straffar), Wings-Enköping 6–1.

VÄSTRA:

* Lindlöven fortsätter imponera i västra: 5–3 hemma mot Linden och nu har de skaffat sig ett superläge att gå till Allettan. Anton Björkman gjorde 5–3 i början av tredje och då orkade inte Linden resa sig.

* Skövde IK, som ganska enkelt städade undan Köping hemma i Billingehov (6–2), är tvåa i serien efter Dalen. Noterbart: Simon Sivert, 21, egen produkt, gjorde sitt första mål i ligan när han klippte in 3–0.

* Övriga resultat: Surahammar-Dalen 2–3, Borlänge-Tranås 3–4 (straffar), Forshaga-Mariestad 3–2.

HOCKEYETTAN NORRA

Sundsvall-Kiruna AIF 5–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Boden 2–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kalix-Örnsköldsvik 6–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kiruna IF-Teg 5–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Vännäs-Piteå 2–5

Lördag 19 november:

Sundsvall-Boden 1–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kalix-Teg 5–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kiruna IF-Örnsköldsvik 4–3 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Kiruna AIF 5–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Norra seriens tabell – klicka här!

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Väsby-Visby Roma 4–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Wings-Enköping 6–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Vallentuna-Hanviken 2–3 (straffar) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Strömsbro-Huddinge 3–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Segeltorp-Nyköping 1–5 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Östra seriens tabell – klicka här!

Sören Dietz Larsen smällde in två nya mål för Nyköping.  FOTO: ERIK KRUSE

HOCKEYETTAN VÄSTRA

Borlänge-Tranås 3–4 (straffar)  – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Skövde-Köping 6–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Surahammar-Dalen 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Lindlöven-Linden 5–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Forshaga-Mariestad 3–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Västra seriens tabell – klicka här!

HOCKEYETTAN SÖDRA

Karlskrona-Borås 2–0 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Tyringe-KRIF 2–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Södra seriens tabell – klicka här!

* Laguppställningar & fakta – klicka här!

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

Fyra raka förluster – nu agerar Nybro * Tisell får lämna Nybro: ”Inte motsvarat den målbild…”