BHF straffade HC Dalen

BOR – DAL  (3-2) (swehockey.se)

Efter att matchen blivit försenad en timme p.g.a isproblem så var det ett Borlänge Hockey som kom till matchen mot topplaget HC Dalen med lite vacklande form. Efter att ha haft häng på topp 5 så har det senare gått lite tyngre för BHF som inför matchen hade 4 raka förluster.

Starten av matchen var jämn och de båda målvakterna Oliver Norgren och Oscar Malm fick bli varma i kläderna.

Efter en mållös första period så var det BHF kaptenen Patrick Elfsberg som bröt dödläget med att styra in matchens första mål knappt halvvägs in i matchen. Ledningen höll dock bara ett par minuter innan Felix Lidgren kunde kvittera för gästerna.

BHF avslutade perioden med att klara av 2 numerära underlägen.

Den tredje perioden var precis som de 2 tidigare med chanser åt båda håll men med 2 duktiga målvakter. Gästerna tog dock ledningen i matchen när Erik Thorwalls 6 minuter i slutakten satte dit 1-2 efter en tilltrasslad situation framför Norgren.

BHF plockade i slutskedet ut Norgren och spelade med 6 spelare på isen. Det gav resultat när Isak Garfve pricksköt in 2-2 med bara 41 sekunder kvar att spela.

Matchen till förlängning där BHF var närmast att avgöra.

Straffar skulle till slut få avgöra matchen där BHF vann efter att Casper Östberg gjort mål för BHF och där Oliver Norgren tog alla 3 Dalens straffar.

 

skott totalt 40-37

utvisningar BHF 3×2 Dalen 1×2

domare Felipe Londono

 

Äntligen en seger för BHF som spelat flera oavgjorda matcher under serien med där man haft svårt att ta med sig bonuspoängen vilket gjort att man tappat i tabellen. Man ligger 8a i tabellen med 7 poäng upp till Mariestad som innehar den 5e och sista AllEttanplatsen. 4 omgångar återstår så det blir tufft för BHF att ta sig hela vägen upp. Härnäst väntar bortamatch när man möter Eskilstuna Linden på onsdag kväll.

 

Tabell och resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se