Tre poäng i Borlänge

Det blev vinst med 6-2 i bortamatchen mot Borlänge.

Första perioden börjar med slarvigt spel från båda lagen men Lindlöven får ett tidigt power play som resulterar mål av Tobias Sjökvist ass av junioren Lukas Ytter samt Halvordsson tid 2.14. Spelet fortsatte att bölja och Borlänge hade det mesta av spelet utan att skapa någon större farlighet, men när Lindlöven får en spelvändning serverar Jämsén ett bra pass till Barklund som virkar in 0-2. Och 19.19 small det igen då är det Isak Jonsson som smäller in 0-3 ass Jämsén och Barklund.

I den andra perioden är det Borlänge som kommer ut bäst och redan efter 2.31 gör Ludvig Westerlund 1-3 ass från Myhrberg och Andersson. Efter 8.17 reducerar Borlänge till 2-3, denna gång genom Emil Lind ass Elfsberg och Garfve i power play och det kändes som att Borlänge var riktigt på gång. Det ligger på ordentligt och skapar många chanser mot Löven målet. Men efter 17.52 får Lindlöven en spelvändning och William Lindgren bryter sig fram och lägger in en backhand ass från Kiiriki och Sunnefors.

I den tredje perioden håller Lindlöven Borlänge på utsidan hela perioden och det skapas egentligen ingenting. Borlänge tar ut Keepern 57.30 och försöker skapa tryck men istället avgör Johannes Jämsén framspelad av Björkman och Ytter. Borlänge tar ut målvakten  igen och Tobias Sjökvist gör 2-6 ass Elias Lindgren. På det stora hela en stabil bortamatch och det enda som är oroväckande är att Christoffer Anrén fick utgå i början av andra perioden med en befarad knäskada. Junioren Lucas Ytter fick debutera i A laget och gjorde det bra

Klart för Allettan efter succéhösten: ”Jag är inte överraskad” * Talangen: ”Vet inte om det hänt i Linde tidigare..?”