Jättevändning av BHF gav andra raka segern

VHF – BOR  (4-5) (swehockey.se)

Efter en fin seger med 3-2 mot Surahammar i premiären av den norra vårserien var det dags för bortamatch för Borlänge Hockey under lördagseftermiddagen då man skulle ta sig an Vallentuna på bortais. Vallentuna som denna säsong blir en ny bekantskap då man huserat i den östra grundserien.

BHF kom ut bra och det var en jämn tillställning i den första perioden.

BHF skulle också bryta målnollan då nyförärvet Oskar Haaraoja som gjorde sin blott andra match i BHF dressen satte dit ledningsmålet från slottet.

Hemmalaget replikerade dock dryga minuten senare genom Gustav Jansson.

Perioden böljade fram och tillbaka utan att ge några fler mål.

I den andra perioden var det hemmalaget som tog vara på ett powerplay när Jansson återigen var framme och gav sitt Vallentuna ledningen med 2-1.

I den tredje perioden såg hemmalaget ut att avgöra matchen när man inom loppet av 2 minuter gjorde både 3-1 och 4-1 tidigt i slutakten.

Men BHF skulle inte ge sig. Drygt halvvägs in i perioden kom ett viktigt mål när Joel Myrberg Andersson fick tag i en retur och skickade dit 4-2 och BHF fick vittring. Mindre än 2 minuter senare så kom man än närmre när Ludvig Westerlund från snäv vinkel satte dit 4-3 i första krysset.

BHF låg nu på för en kvittering och efter en oerhört vacker prestation av nyförvärvet Haaraoja gavs Charles Eklund öppet mål och kvitterade för BHF med endast 2.36 kvar att spela. En jätteupphämtning av BHF som vänt 1-4 till 4-4 och tog matchen till förlängning.

Där såg hemmalaget ut att ha avgjort matchen men en näst intill omöjlig räddning av Oliver Norgren gjorde att spelet vände och Casper Östberg skrinnade förbi sin försvarare och satte sedan dit avgörande 4-5 till BHFs favör.

skott totalt 35-35

utvisningar Vallentuna 2×2 BHF 1×2

domare Henrik Fluch

 

En oerhört stark upphämtning av BHF som länge såg ut att få lämna arenan tomhänta men efter en fin forcering såg till att ta hem bonuspoängen efter Norgrens fantastiska räddning och Östbergs avgörande.

Därmed står BHF med 2 raka segrar i vårserien och med 5 inspelade poäng i en haltande tabell ligger BHF på en 6e plats men med bara 1 poäng upp till serieledning.

Redan i morgon väntar en ny match för BHF då man tar sig an Arlanda Wings på bortais.

 

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se