Mikael Roslund (KHK) och Amadeus Liljegren-Rungegård (KRIF) – vinnare på lördagen. FOTO: LEIF HELLERIN & ERIK KRUSE

Resultat 14 januari * KHK vann med nye coachen * Tre mål av 19-åring i KRIF * Hudiksvalls första seger

Sju matcher igår, tio nya idag.

Så här gick det i Hockeyettan lördag 14 januari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna:

ALLETTAN NORRA

* Tre raka smällar för på förhand storfavoriterna Hudiksvall mot ett Lindlöven som inte heller öppnat speciellt starkt. Vilket lag skulle kriga hårdast ikväll? En skottmässigt helt jämn förstaperiod men mållös. Lika jämnt blev det även i andra både när det gäller skotten och således målen. Hudik tog ledningen genom Gustav Nielsen, en ledning som skulle bli kortvarig då Joshua Karlsson stänkte in kvitteringen.

Hudiksvall var på väg mot fjärde raka smällen när Lindlöven skickade in 3–1 i tom kasse efter 58.52. Då svarade det tippade topplaget för en osannolik upphämtning.

3–2 med 31 sekunder kvar och när klockan stod på 59.55 sköt Alexander Bjurström så här snyggt 3–3. Matchen till overtime och straffar och där avgjorde backen Gustav Nielsen för Hudik, som nu tog första segern i norra Allettan.

* Boden tappar tränaren Roger Forsberg till Allsvenska Östersund mitt under Allettan – en inte helt optimal situation. Hur skulle detta påverka laget som inför kvällen toppade tabellen? Inte nämnvärt och mycket har laget att tacka bröderna Wahlgren (Joel och Max) som stod för två respektive ett mål i 4-2 segern mot Hanviken.

Gustav Nielsen sköt första segern till Hudiksvall. FOTO; FLYWOOD STUDIOS

ALLETTAN SÖDRA

* Skulle Karlskrona få ny energi efter tränarbytet? Svar, JA och det var väl just det som behövdes för att fansen skulle få lite hopp.

Mikael Roslund öppnade målskyttet i matchen efter tre minuter framspelad av Cruseman/Norberg. Tranås skulle dock kvittera strax senare genom Pontus Eklöf som satte sitt tredje i allettan. Hemmalaget skulle dock få lite andrum i periodpausen då Gustav Berglund gav hemmalaget ledningen med 2-1. Magnus Sundqvists intåg i Karlskrona gav effekt och laget tog en både skön och blytung trepoängare under lördagseftermiddagen.

VÅRETTAN NORRA

* Surahammar meddelande inför kvällens match att trotjänaren Jakob Forslund gör comeback samt att backen Anton Ahlin som gjort fyra säsonger i A-laget kommer in.

– Det känns jättebra. Vi får in två killar med stort hjärta för Sura, med bra rutin, säger sportchefen Jörgen Mähler, till klubbens Instagram.

Matchen då? Hampus Pettersson gav hemmalaget ledningen endast efter 20 sekunder och minuterna senare var han framme igen och hemmalaget gick till pausvila med en 2-0 ledning. Andra perioden var det ombytta roller Enköping både reducerade och kvitterade genom Tobias Smids och Viktor Burman. Trots två assist och ett mål av Andre Astley-Rydberg så räckte det inte till mer än en poäng då matchen gick till förlängning där Enköpings Daniel Andersson sköt extrapoängen till Enköping.

* Toppmöte mellan Teg och Wings där Wings tappat sin bästa målskytt: toppforwarden Tim Friberg, 27, lämnar klubben för spel i polska Zaglebie Sosnowiec.

En jämn match där Pontus Wikström gav hemmalaget ledningen, en ledning som skulle bli kortvarig då Wings lämnade med en 2-1 ledning efter förstaperioden. Matchen skulle först avgöras med fyra minuter kvar då Jesper Andersson avgjorde för Wings.

VÅRETTAN SÖDRA

* Toppmöte mellan två heta lag som slåss om slutspelsplaceringarna. Linden med fem av sex segrar i bagaget och KRIF med fyra av sex. Amadeus Liljegren-Rungegard framspelad av Andreas Nordfeldt och Martin Pärna sköt 0-1 till gästerna och lagen bytte plats i tabellen. Blott 48 sekunder in i den andra perioden höll sig Amadeus framme igen och laget hade 0-2 på tavlan, även här stod Pärna för assisten.

Amadeus Liljegren-Rungegårds fina kväll med hattrick gjorde att KRIF hoppade upp på en andraplats i tabellen och laget som haft lite tufft med målskyttet fick äntligen lite islossning. 19-åringen som är på lån från Tingsryd hade en stor kväll i Sméhallen.