Kristoffer Söder (Skövde), Adam Hirsch (Kalmar) och Henrik Olsén (Hudik) – vinnare på söndagen. FOTO: LEIF HELLERIN & FLYWOOD STUDIOS

Resultat 15 januari * Hudik vann tungviktsmötet * Skövde derbykungar * Kross av Hanviken * Vimmerby kvar i topp

Då så.

Ännu en intensiv, häftig helg i ligan är över.

Så gick det i Hockeyettan söndag 15 januari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna:

ALLETTAN NORRA

* Tungviktsmöte i Renew Arena: Väsby-Hudiksvall. Och kanske är Hudik – som ju startade seriespelet med tre raka proppar – på gång nu igen? De gjorde ju en sanslös vändning mot Lindlöven på lördagen (vann efter straffar) och följde upp med att ta vårens första trea här. Henrik Olsén avgjorde toppmatchen definitivt med sitt 3–0 sju minuter in på tredje ronden.

* Strömsbro hämtade sig snabbt efter lördagens förlust i Väsby och fortsätter att imponera. De gick fram till 3–0 efter en period i Lindehov och nye Brynäsforwarden Joel Holmli, 19, hade en klubba med på två av de tre första målen och Jesper Åhlen-Hedenström gjorde två av målen.

* Hanviken, som föll hemma mot Boden i går, tog en fin revansch mot ett annat norrlag: 7–1-kross hemma mot Kiruna IF betyder att Hanviken har hyfsat häng på topplagen i norra Allettan.

Noterbart här: ny stormatch av nye målvakten Carl Lidö, 19, som nu spelat fem matcher – och hållit nollan i två av dom och i dag släppte han alltså bara in en kasse. Wow.

Hanviken krossade Kiruna. Här jublar Isak Sörell. FOTO: ERIK KRUSE

ALLETTAN SÖDRA

* Hetaste matchen söndag? Beror ju lite på var man har sina sympatier, men Skaraborgsderbyt BoIS-Skövde smäller ju alltid högt.

BoIS hade 1–0, men i mitten på andra vände SIK till ledning efter två snabba mål (Josh Laframboise och Max Kardevall) på 59 sekunder. Lagkapten Kristoffer Söder avgjorde sedan i tom kasse och Skövde har nu vunnit alla tre derbyna den här säsongen.

Finfin publiksiffra här: 2411 åskådare.

* Nybro följde upp derbysegern mot Kalmar med att tämligen enkelt slå tillbaka Halmstad hemma i Liljas Arena efter bland annat två poäng av Nikolai Skladnichenko och två mål av Simon Ericsson.

* Toppmötet Dalen-Kalmar, då? Det vann Kalmar, som gick från 1–1 till ledning 3–1 på 29 lyckosekunder i mitten av andra perioden. Adam Hirsch, i Dalen i fjol, gjorde ett av målen i sin återkomst i Smedjehov. 5–2 till slut.

* Liten knall av Visby Roma, som åkte från Ljungby med alla tre poängen. Hjälte: Linus Lundström, som avgjorde när klockan stod på 59.00.

Linus Lundström, stor matchvinnare för Visby Roma i slutminuten. FOTO: LEIF HELLERIN

VÅRETTAN NORRA

* Vännäs, som förstärkt laget med backen Filip Lundqvist från Kiruna AIF och forwarden Alexander Josefsson från Karlskoga IK, får vänta på första poängen i seriespelet efter 2–4 hemma mot Borlänge. Emil Lind gjorde 3–2 efter 56.47 och sista målet i tom kasse.

* Fin norrturné för Vallentuna som följde upp lördagens kross mot ÖHF med att också slå tillbaka topplaget Teg. Lukas Paulsson vände själv 0–1 till ledning 2–1 när han gjorde två mål på 98 sekunder i Winpos Arena.

VÅRETTAN SÖDRA

* Borås, där Hugo Fagerblom fick starta i kassen istället för ryssen Konstantin Barulin, jagar vidare mot en play off-plats. Det blev tre nya poäng in på kontot hemma mot jumbon Köping sedan Niko Joni, som kommit igång med målskyttet efter lite torka, skickat i två puckar.

* Vimmerby är kvar i serietopp efter klara 6–3 hemma mot Forshaga. Det var faktiskt 3–2 en bit in i tredje, men VH gjorde tre raka mål på mindre än sju minuter och toppar nu tabellen med 19 poäng efter sju matcher.

Jakob Karlsson och Vimmerby toppar södra vårserien efter en ny seger. FOTO: LEIF HELLERIN